Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė: Rusija kelia nerimą ir Švedijai

2014-04-10 13:55 diena.lt inf.
Dalia Grybauskaitė ir Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas
Dalia Grybauskaitė ir Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas / Reuters nuotr.

Rusijos karinės galios demonstravimas kelia nerimą Švedijai, ketvirtadienį sakė Stokholme viešinti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak jos, Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas (Fredrikas Reinfeltas) pastarojo meto Rusijos karinius skrydžius palygino su Maskvos elgesiu Šaltojo karo metais.

„Rusijos elgsena agresyvi ir neprognozuojama - ji demonstruojama ne tik Ukrainoje, ne tik Karaliaučiuje prieš Lenkiją ir Lietuvą, bet ir prieš Baltijos jūros regiono šalis. Švedijos premjeras paminėjo, kad Rusijos lėktuvų skrydžių trajektorijos primena 1980-uosius metus, Šaltojo karo metus. Švedijai tai kelia rimtą nerimą, jie pasirengę didinti gynybos išlaidas“, - BNS telefonu iš Stokholmo sakė prezidentė.

„Manau, kad šie Rusijos veiksmai daugeliui atvėrė akis ir daugelį paskatino rimčiau žiūrėti į Baltijos regiono gynybą ir į ją daugiau investuoti“, - teigė D.Grybauskaitė.

Švedija, priešingai nei Baltijos šalys ir kaimyninė Norvegija, nėra NATO narė, bet glaudžiai bendradarbiauja su Aljansu karinėje srityje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų