Pereiti į pagrindinį turinį

R. Paksas: turi būti įvardyti asmenys, kalti dėl neteisėto žurnalistų persekiojimo

2014-07-18 10:09 diena.lt inf.
Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Vilniaus apygardos teismas priėmė nutartį, kurioje konstatavo, kad žurnalistų pokalbių buvo klausomasi neteisėtai, o žemesnės instancijos teismo teisėjas, priimdamas tokius sprendimus, pažeidė įstatymus.

„BNS žurnalistų pokalbių pasiklausymo skandalas negali būti nugramzdintas be pasekmių. Turi būti įvardinti konkretūs asmenys, kalti dėl neteisėto žurnalistų persekiojimo. Asmeninė atsakomybė už žmogaus teisių pažeidinėjimą ir piknaudžiavimą padėtimi turi būti neišvengiama. Priešingu atveju visuomenėje augs įtarumas ir nepasitikėjimas teisėsauga,“ – pareiškė europarlamentaras Rolandas Paksas.

Pasak R. Pakso, Vilniaus apygardos teismo sprendimas yra labai svarbus teisinis žingsnis, tačiau visuomenėje vyrauja nuomonė, jog pokalbių pasiklausymas elektroninių ryšių tinklais, jų įrašų darymas Lietuvoje yra taip išplitęs, kad visų atveju nei ištirti, nei įvertinti praktiškai yra neįmanoma.

„Artimiausiame politinės tarybos posėdyje siūlysiu koalicijos partneriams aptarti valstybės institucijų, kurioms įstatymu yra suteikta teisė inicijuoti ir naudoti procesines prievartos priemones, vadovų ir pareigūnų asmeninės atsakomybės sugriežtinimą,“ – sakė partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas R. Paksas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų