Pereiti į pagrindinį turinį

R. Šadžius: V. Galvono tarp viceministrų nebus

2014-07-21 09:18 diena.lt inf.
Vytautas Galvonas
Vytautas Galvonas / A. Ufarto/BFL nuotr.

Finansų ministras teigia, kad jo komandoje nebus „tvarkiečio“ Vytauto Galvono, kuris įtariamas pasiskolinęs nemažą pinigų sumą iš lošimų bendrovės „Top sport“ savininko.

„Šiandien priimti į darbą trys viceministrai - Algimantas Rimkūnas, Aloyzas Vitkauskas ir Edmundas Žilevičius. O su Vytautu Galvonu mes pasišnekėjome ir nutarėme, kad atsižvelgiant į visas aplinkybes, protingiau bus, jeigu jo naujoje komandoje nebus“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Rimantas Šadžius.

Jo teigimu, naują kandidatą vietoj V.Galvono pagal ankstesnį susitarimą turėtų pasiūlyti partija „Tvarka ir teisingumas“. Pirmadienį viceministrų klausimą turėtų svarstyti koalicinė taryba.

R.Šadžius teigė neturintis informacijos apie prokuratūroje atliekamo tyrimo dėl V.Galvono neva paimtos paskolos iš „Top sport“ savininko Gintaro Staniulio rezultatus.

Finansų ministras negalėjo pasakyti, ar sprendimas neskirti V.Galvono viceministru yra susijęs su šiais įtarimais.

„Aš tikrai nenoriu komentuoti, viską šita tema pasakiau išsamiai“, - sakė R.Šadžius.

Tyrimas dėl dokumento klastojimo birželį pradėtas po to, kai į prokurorus kreipėsi pats V.Galvonas, viešai paskelbus apie neva jo sutartį su „Top sport“ savininku. Apie tai birželio pradžioje paskelbė LRT televizija - esą viceministras, kuruojantis lošimus, iš G.Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų už 0,2 proc. metų palūkanas.

V.Galvonas ir G.Staniulis tuomet BNS teigė jokios paskolos sutarties nesudarę.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija birželio pradžioje taip pat pradėjo tyrimą dėl galimo finansų viceministro interesų konflikto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų