Pereiti į pagrindinį turinį

Rezultatų laukimas rinkimų štabuose: kas puolė ieškotis darbo, o kas – valdyti

2024-10-14 16:32

Prisiminkite sekmadienio naktį. Ji buvo karšta rinkimuose dalyvaujančioms partijoms: socialdemokratai kaltino konservatorius politiniu priekabiavimu. Belaukdami rezultatų tiek vieni, tiek kiti puolė lipdyti koalicijas, bet rankomis sukirto tik Vilija Blinkevičiūtė ir Saulius Skvernelis. Laisvės partija žadėjo pergalės Eminemo dainų, bet jos taip ir neužgrojo. Konservatoriai laikrodžio rodyklėms išmušus vidurnaktį lėkė namo ir, anot kolegų, jau puolė ieškoti ateities darbų.

G. Skaraitienės, T. Biliūno / BNS nuotr.

„Luktelk, luktelk, dar vieną minutę luktelk“, – sekmadienį dainavo liberalas Eugenijus Gentvilas.

Užsidarius balsadėžėms luktelt reikėjo ne vieną valandą. Bet partijų štabuose, kolegų apsuptyje, laikas prabėgo akimirksniu.

„Sako, kad aš patenku į antrą turą. Nesąmonė kažkokia! Nieko nedariau. Mano darbas važinėti po Lietuvą, padėti liberalams, pažadėjau Pašilaičių rinkėjams skirti didelį dėmesį, bet būsiu tautos atstovas, ne lietvamzdžių ir šaligatvių remontininkas“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Trūko tik vieno – šampano. Bet taures į viršų kėlė politinės padangės naujokė „Nemuno aušra“.

„Pažeminimas, kuris buvo jaučiamas iš mano politinių konkurentų, šiandien jau duoda vaisius. Užsispyrimas, charakteris. Jau ryte, mačiau, žmonės rašė, dalijosi, sakė, mes palaikome, mes einame. Man tai didelis asmeninio gyvenimo iššūkis“, – sekmadienį komentavo partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Socialdemokratų štabe tylą ir įtampa pakeitė tik pasirodžiusi lyderė V. Blinkevičiūtė.

„Nebežinau, čia juokinga ar nebejuokinga. Pasakysiu vieną dalyką, jeigu dar kažkas neaišku, labai prašau Gabrieliaus Landsbergio atkreipti jo dėmesį, kad jis politiškai priekabiauja prie manęs. Gal jis gali nustoti politiškai priekabiauti?“, – pareiškė politikė.

P. Peleckio / BNS nuotr.

Pats konservatorių pirmininkas turėjo šiems žodžiams atsakymą.

„Vilijos stipriausia pusė visada būdavo telkimas. Sutelkt žmones bendram tikslui. Šiandien to reikia. Labai to linkiu ir iš savo pusės padarysiu viską, ką galiu, kad būtume drauge“, – teigė G. Landsbergis.

Bet drauge socialdemokratai norėjo būti su S. Skvernelio demokratais „Vardan Lietuvos“.

„Per debatus Vilija sakė, kad kavos išgersime. Tikiuosi, kad tą ir padarysime“, – atvykęs į socialdemokratų štabą sakė partijos lyderis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Prieš vidurnaktį S. Skvernelis ir V. Blinkevičiūtė sukirto rankomis. Ne tik socdemai su demokratais naktį lipdė koalicijas.

„Konservatoriai pusė lūpų kalba apie koaliciją su liberalais ir laisve“, – tvirtino G. Landsbergis.

P. Peleckio / BNS nuotr.

Laisvės partija pripažinti pralaimėjimo neskubėjo.

„Mes po dvyliktos valandos tikrai Eminemą užleisim“, – LNK sakė Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Bet neužleido. Nors liko antri, liūdėjo ir konservatoriai, kur greitai užgeso šviesos ir smarkiai praretėjo kolegų gretos.

P. Peleckio / BNS nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė sunegalavo ir į štabą nebegrįžo. G. Landsbergis teisinosi ankstyvu skrydžiu, o kiti kolegos – lyderiams iš paskos.

„Įsivaizduokite, jeigu dabar neišrenka ir matai, kad nebūsi išrinktas, eini darbo ieškoti. <...> Tai galbūt jau kai kurie gali ieškotis“, – sekmadienį kalbėjo konservatorius Kęstutis Masiulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų