Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens sesijos darbų plane – dvi dienos, skirtos opozicinėms darbotvarkėms

2024-08-28 11:21

Artėjant rudens sesijai, Seimo valdyba patvirtino plenarinių posėdžių grafiką. Jame tradiciškai yra numatytos ir opozicinės darbotvarkės.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Trečiadienį posėdžiavę Seimo valdybos nariai nutarė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija ir Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ bus atsakingos už rugsėjo 24 d. opozicinę darbotvarkę.

Socialdemokratų partijos bei Lietuvos regionų partijos frakcijos ir Mišri Seimo narių grupė sudarys lapkričio 5 d. opozicinių frakcijų darbotvarkę.

„Per mėnesį vienas posėdis yra skiriamas opozicinei darbotvarkei. Šios kadencijos Seimui liko posėdžiauti maždaug du mėnesiai. Todėl taip ir išeina, kad opozicijai tenka du posėdžiai“, – Eltai sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Seimo plenariniai posėdžiai planuojami iki lapkričio vidurio. Preliminariai numatoma, kad parlamentarai baigs kadenciją lapkričio 14 d.

ELTA primena, kad šių metų birželio mėnesį Seimas priėmė Statuto pataisas, kuriomis iš ketvirtadienio į antradienį perkėlė opozicines darbotvarkes. Kas trečiojo antradienio Seimo vakarinio posėdžio darbotvarkę sudarys opozicijos frakcijos.

Statutas numato, kad Seimo valdyba, atsižvelgdama į proporcinio atstovavimo principą, iki eilinės sesijos pradžios paskiria frakciją arba jų koaliciją, atsakingą už tokių posėdžių darbotvarkes. Šių posėdžių darbotvarkės parlamento posėdyje netvirtinamos, tačiau turi būti pateikiamos kartu su savaitės Seimo posėdžių darbotvarkės projektu.

Rudens Seimo sesija prasidės rugsėjo 10 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų