Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo vadovė: G. Nausėda inauguracijos kalboje apžvelgė sričių, kurių nėra jo galių lauke

2024-07-12 18:18 diena.lt inf.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia Gitano Nausėdos inauguracijos kalboje išgirdusi apžvelgiamas sritis, kurios nėra prezidento kompetencijoje, taip pat Lietuvos viziją 2029-iesiems.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / P. Peleckio / BNS nuotr.

„Nemažai buvo apžvelgta sričių, kurios nėra visiškai prezidento galių lauke. Apie tai ir savo kalboje kalbėjau, kad dažnai yra lyg nesusipratimas, iš prezidento lūkestis, kad bus išspręstos visos problemos, svarbu galbūt to lūkesčio nepagrįstai neauginti“, – žurnalistams penktadienį po prezidento kalbos Seime sakė V. Čmiltė-Nielsen.

„Kažkiek panašu į metinį pranešimą, tik pradžioje kalbos išgirdau ir Lietuvą 2029 metais, tam tikrą viziją, tam tikrą matymą, kokią prezidentas norėtų matyti Lietuvą, ko metinėje kalboje nebuvo“, – pridūrė ji, pažymėjusi, kad dėmesį taip pat atkreipė akcentai saugumo, gynybos klausimais.

Seimo vadovė sakė nematanti prasmės dabar keisti ministrus. Pasak jos, reikėtų leisti užbaigti darbą dabartinei Vyriausybei.

„Juo labiau, kad du ministrai pasikeitė dėl visiems žinomų priežasčių. Manyčiau, dabar būtų racionalu nebekoreguoti sudėties Vyriausybės ir leisti pabaigti pradėtus darbus“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji tvirtino nesureikšminanti to, kad premjerė nesakė sveikinimo kalbos inauguracijos ceremonijoje. Anksčiau pareigas einantys ministrai pirmininkai per inauguracijas sakydavo kalbas ar tardavo sveikinimo žodį.

„Visiškai to nesureikšminu, (...) pati inauguracija ir priesaika yra Seimo renginys, Seime vykstantis, tai natūralu, kad Seimo pirmininkė, prezidentas pasako kalbą“, – sakė Seimo pirmininkė.

Tuo metu pati I. Šimonytė žurnalistams G. Nausėdos inauguracijos kalbos Seime nekomentavo, nurodžiusi, kad skuba į Vyriausybės įgaliojimų grąžinimą G. Nausėdai, kuris vyks po kelių valandų.

Prezidentas penktadienį parlamente davė priesaiką ir taip pradėjo eiti šalies vadovo pareigas antrąją kadenciją.

Savo inauguracijos kalboje jis žadėjo stiprinti Lietuvos saugumą, mažinti socialinę atskirtį, kurti šeimoms, senjorams palankesnę aplinką, skirti dėmesį regionams, kultūrai ir švietimui, taip pat ginti šalies interesus užsienio politikoje, remti Ukrainą, puoselėti ryšius su JAV.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų