Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen konservatoriams: turime atsilaikyti ir pabaigti darbus

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė Nielsen šeštadienį paragino koalicijos bendražygius konservatorius kartu atsilaikyti prieš iššūkius ir pabaigti šią Seimo kadenciją dirbant bendrai.

„Turime atsilaikyti ir pabaigti užsibrėžtus darbus. Tai prisiimtos atsakomybės reikalas“, – konservatorių suvažiavime Vilniuje sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Esame pakankamai panašūs, kad nesunkiai suprastume vieni kitus, pakankamai skirtingi, kad atsirastų dalykinė diskusija, galinti išgryninti argumentus, pozicijas ir tinkamus sprendimus“, – pridūrė ji.

Pasak Seimo pirmininkės, tikėtina, kad centro dešinioji koalicija išliks iki kadencijos pabaigos 2024 metais, nors artėjant rinkimams nėra pagrindo manyti, kad politiniame lauke bus ramu.

Esame pakankamai panašūs, kad nesunkiai suprastume vieni kitus, pakankamai skirtingi, kad atsirastų dalykinė diskusija.

Ji ragino mėginimų ieškoti kompromisų neinterpretuoti klaidingai ir nevertinti diskusijų kaip atsitraukimo ar koalicijos nestabilumo ženklo.

„Manau, nesuklysiu pasakiusi, kad mūsų politinė partnerystė davė nemažai pozityvių rezultatų“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Mus vienija supratimas, kad be tvirtos valstybės, be aiškios vertybinės valstybinės pozicijos, ypač tarptautiniuose reikaluose, neturime jokios ateities perspektyvos. Mus vienija supratimas, kad tai yra visa ko pagrindas, nors natūralu, renkamės skirtingus kelius, kaip tai pasiekti“, – pridūrė ji.

Pastaruoju metu valdančiąją koaliciją krėtė nesutarimai dėl Vyriausybės pasiūlytos mokesčių reformos. Rugpjūčio pabaigoje valdantieji sutarė neskubinti jos priėmimo.

2020 – 2024 metų kadencijos Seimo valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korumpuota cmilyte

Korumpuota cmilyte portretas
Jokios pagarbos korumpuotai cmilytei

Xx

Xx portretas
Tikrai pakankamai vienodi, kad su Lansbergiu ir Armonaite jau įkurtų Vieningą Lietuvos partiją.O Čmilytė kaip Gentvilo partijos užuolaida ir įvaizdžio formuoti jau gali toliau vaidinti kas ji tai kas nutiko geriausio.

Tam aukstis

Tam aukstis portretas
Jei tau čmil graži moteris, tai mano bobutė Sofi Loren
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių