Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžios rinkimai Šilutės rajone užsitęsė

2015-06-23 05:57

Šilutės rajono gyventojai pagaliau išsirinko naujos kadencijos rajono tarybą. Tačiau kas jai vadovaus, paaiškės dar po kelių savaičių, nes nė vienas iš 8 kandidatų į mero postą nesulaukė absoliučios daugumos šilutiškių palaikymo.

Kai šių metų kovo 1-ąją visose Lietuvos savivaldybėse žmonės išsirinko vietos tarybas, Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino savivaldos rinkimų rezultatus Šilutės rajone. Todėl valdžia čia sekmadienį buvo renkama iš naujo.

Akivaizdu, kad Šilutės rajono politikams teks burti koaliciją, nes rinkimus laimėjusios 7 partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas nesurinko reikiamų tarybos narių vietų skaičiaus, kad galėtų nesiderėti su oponentais.

Socialdemokratai gavo 6 mandatus, partija „Tvarka ir teisingumas“ – 5, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir konservatoriai – po 3, Liberalų sąjūdis, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“ gavo po 2 mandatus, o Darbo partijos atstovas – vieną.

Į tarybą išrinktas ir europarlamentaras socialdemokratas Algirdas Balčytis, kuris veikiausiai savo mandatą perleis partijos kolegai ir neatsisakys pozicijų Europos Parlamente.

Vis dėlto sekmadienį šilutiškiai nenusprendė, kas vadovaus jų rajonui, todėl reikės antrojo mero rinkimų turo. Jame varžysis partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Vytautas Laurinaitis bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Arvydas Jakas. Kuris, beje, tik 9 balsais nurungė trečioje vietoje likusį socialdemokratą Alfredą Stasį Nausėdą.

Suskaičiavus visų apylinkių balsus, V.Laurinaitį meru norėtų matyti 28,7 proc., arba 4 379 rinkėjai.  A.Jakas surinko 16,6 proc. – 2 527 balsus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų