Quantcast

Visuomeniniai stebėtojai kol kas neužfiksavo bandymų pirkti balsus

Prezidento rinkimus stebintys visuomenininkai sako neužfiksavę bandymų pirkti balsus - kol kas fiksuojami tik agitacijos tvarkos pažeidimai.

Policijos departamento atstovė spaudai Lina Nemeikaitė BNS penktadienį sakė, kad policija nėra gavusi jokių pranešimų apie pažeidimus.

Pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“, kovojančios su pažeidimais rinkimuose, lyderis Tomas Langaitis BNS pasakojo, kad judėjimo atstovai penktadienį ne tik atlieka stebėtojų funkcijas gyventojams balsuojant namuose, bet ir renka informaciją apie galimą balsų pirkimą sekmadienį. Taip siekiama užkardyti galimus pažeidimus.

„Turime siekiamybę tapti policijos rėmėjais, veikiame šiek tiek kaip policijos žvalgai“, - aiškino jis.

Pasak T.Langaičio, savanoriai kalbasi su gyventojais apie patirtis per ankstesnius rinkimus ir jų gautus pasiūlymus šiems rinkimams.

„Tai dažnai prekybos vietos, kurios aktyviai prekiauja alkoholiu, pokalbiai su žmonėmis, kurie ten lankosi, su pardavėjomis - jos iš tikro paprastai, žmogiškai atskleidžia galimus nusikaltimo variantus“, - aiškino jis.

Aktyviausiai stebėtojais per balsavimą namuose dirba Vilniaus krašte.

„Šiomis dienomis balsavimas namuose Vilniaus krašte kelia tam tikrą rūpestį, stengiamės kuo daugiau sudalyvauti. Tiesiog vietos gyventojai iš Širvintų, Šalčininkų rajono kviečia ir labai mums atvykus džiaugiasi, kad padedame stebėti balsavimą namuose, nes išties labai trūksta stebėtojų, čia didelis tarpusavyje nepasitikėjimas dėl skaidrumo vykdant balsavimą namuose (...). Kitose savivaldybėse nėra taip, kad žmonės skambintų iš skirtingų politinių stovyklų ir kviestų stebėti. Vilniaus krašte jaučiamas realus stebėtojų trūkumas“, - pasakojo T.Langaitis.

Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas savivaldybėse bei balsavimas specialiuose paštuose.

Penktadienį vyksta balsavimas namuose, jis tęsis ir šeštadienį.

Balsavimas rinkimų apylinkėse vyks sekmadienį. Prezidento rinkimuose varžosi septyni kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
Sakot,pažeidimų nenustatyta...O kaip tada vadinasi kai kuriose Kauno įkalinimo įstaigose daromas spaudimas, ir kategoriškos "vadukų" rekomendacijos balsuoti už tam tikrą erelį? Gal taip pasireiškia didelė ekskomunistų įtaka?

Valius.V

Valius.V portretas
Kaip suprantu rinkimuose dalyvauja tautos elitas, butų labai nemandagu pirkti balsus. Kai žmogus sako, kad nėra už ką balsuoti, suprask, už Grybauskaitę jis nenori balsuoti, o kiti rinkimų nelaimės ir vargšas nešasi bambalį alaus į namus.

Dazbar

Dazbar portretas
tai ne problema. Einate i VRK puslapi ir is ten galima atsispausdinti rinkejo kortele suvedus reikiamus duomenis. Jei nera galimybes to padaryti, si syki pacioje rinkimu apylinkeje turetu buti galimybe tai padaryti(bent jau taip skelbiama, neteko to isbandyti).O del nepristatymo negaliu nieko pasakyti. Visad gaudavau, tiesa, kitu, registracijos adresu, bet ir is interneto spausdinta kortele tikdavo :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių