Pereiti į pagrindinį turinį

VRK panaikino neblaivios vairavusios G. Markovičienės registraciją rinkimuose

2024-09-12 07:01 diena.lt inf.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nutarė panaikinti neblaivios vairavusios Gitanos Markovičienės registravimą Seimo rinkimuose.

V. Balkūno / BNS nuotr.

Anot VRK, sprendimas priimtas atsižvelgiant į trečiadienį iš Kauno apskrities policijos gautą informaciją apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo neblaiviam politikės atžvilgiu.

„Nemuno aušros“ atstovei G. Markovičienei praėjusią savaitę neblaiviai sukėlus eismo įvykį, partija pirmadienį paskelbė ją šalinanti iš savo gretų.

Partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis BNS pirmadienį tvirtino, kad yra pradelstas terminas pateikti prašymą išbraukti G. Markovičienę iš rinkimų sąrašų, bet VRK nurodė, kad ikiteisminio tyrimo pradėjimas gali būti priežastimi naikinti kandidato registraciją.

G. Markovičienė „Nemuno aušros“ sąraše buvo įrašyta aštuntu numeriu, ji taip pat buvo numatyta kandidate Petrašiūnų-Gričiupio vienmandatėje apygardoje.

Policijos departamento duomenimis, rugsėjo 3-iąją, apie 17.30 val., neblaivios G. Markovičienės vairuotas automobilis „Mercedes-Benz“ kliudė Iniciatorių gatvėje Kaune stovėjusį automobilį „Ford“ ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus grįžusiai politikei nustatytas vidutinis 2,39 promilės girtumas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų