Pereiti į pagrindinį turinį

A.Ažubalis vyks į Azerbaidžaną ir Armėniją

2012-03-31 17:56
A.Ažubalis vyks į Azerbaidžaną ir Armėniją
A.Ažubalis vyks į Azerbaidžaną ir Armėniją / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis su oficialiu vizitu lankysis Azerbaidžane ir Armėnijoje, kur su aukščiausiais valstybių pareigūnais aptars dvišalio bendradarbiavimo ir kitas aktualijas.

Balandžio 1-3 dienomis ministras Azerbaidžane susitiks su šios šalies prezidentu Ilhamu Alijevu, premjeru Arturu Rasizade, užsienio reikalų ministru Elmaru Mamedijarovu. Planuojama aptarti Lietuvos ir Azerbaidžano santykių klausimus, Azerbaidžano ir Europos Sąjungos bendradarbiavimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Pirmadienį A.Ažubalis dalyvaus antrajame Lietuvos ir Azerbaidžano tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdyje. Aptarti šalių ekonominį bendradarbiavimą į Baku taip pat vyksta Ūkio, Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos, Susisiekimo, Kultūros ministerijų, asocijuotų Lietuvos verslo struktūrų atstovai.

Tai jau antrasis komisijos posėdis. Pirmasis surengtas 2010 metų gegužės 26 dieną Vilniuje.

Anot URM, Azerbaidžanas ir toliau lieka vienas svarbiausių Lietuvos prekybos partnerių regione. Lietuvos ir Azerbaidžano tarpusavio prekyba praėjusiais metais sudarė beveik 100 mln. litų.

Iš Baku A.Ažubalis keliaus į Jerevaną, kur su Armėnijos prezidentu Seržu Sargsianu ir užsienio reikalų ministru Edvardu Nalbandianu aptars dvišalio bendradarbiavimo, Kalnų Karabacho konflikto sureguliavimo ir kitus klausimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų