Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius nebemielas net saviems

2010-07-19 08:39
A.Kubilius nebemielas net saviems
A.Kubilius nebemielas net saviems / Roberto Riabovo (fotodiena.lt) nuotr.

Per Klaipėdos rajone, Drevernoje, savaitgalį vykusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąskrydį jos lyderis premjeras Andrius Kubilius sulaukė partijos kolegų kritikos bangos.

Kritikavo dėl koalicijos

Į rekreacinę sodybą "Strykis" konservatoriai pradėjo rinktis dar penktadienį. Pabendrauti su kolegomis neoficialioje aplinkoje susirinko apie 3 tūkst. politikų ir jų šeimų narių.

Anot partijos atstovės Rūtos Domarkaitės, panašus skaičius partijos narių susirenka kasmet.

Šeštadienis prasidėjo partijos tarybos posėdžiu. Jame aptarti energetikos, valstybės turto valdymo, kovos su šešėline ekonomika ir korupcija, teisėtvarkos klausimai.

Per posėdį A.Kubilius kritikuotas dėl per didelės jam daromos koalicijos partnerių įtakos. Daugiausia kritikos dėl TS-LKD vykdomos politikos krypties pažėrė buvęs partijos pirmininkas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

"Ar Vyriausybės sprendimai yra mūsų partijos sprendimai? Ar mus jau atskiedė liberalai populistai?" – klausė jis.

Politikas neslėpė apmaudo, kad TS-LKD atsainiai žiūri į jo vadovaujamo Politikos komiteto patarimus ir sprendimus.

Europarlamentaras pabrėžė, kad dalis partijos narių surengti posėdį prašė dar balandį. Kad būtų sušauktas posėdis, surinkta beveik šešios dešimtys tarybos narių parašų. Bet jis surengtas tik šeštadienį.

Nustatė suvažiavimo datą

Kritikos A.Kubiliui negailėjo ir partiją ketinantis palikti klaipėdietis Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Jam keista, kad konservatorių ministrai nuolat dalyvauja Seimo posėdžiuose, užuot dirbę ministerijose.

Apžvelgdamas situaciją, A.Kubilius tvirtino, kad jo vadovaujama Vyriausybė pasirinko teisingą kryptį. Anot jo, pagrindinis darbas buvo gelbėti Lietuvą nuo finansinės krizės. Premjeras pabrėžė, kad būtina ryžtingai tęsti teisingos, skaidrios ir sąžiningos valstybės kūrimo darbus.

Per posėdį patvirtinta ir nauja suvažiavimo data – spalio 16-oji.

Po posėdžio politikai skubėjo į sąskrydžio atidarymo šventę. Vėliau susikovė rankų lenkimo, šaškių, šachmatų turnyruose, konkursuose, varžėsi krepšinio, futbolo, tinklinio, kvadrato aikštelėse, jėgas išbandė virvės traukimo rungtyje. Rungtasi ir kas sugaus daugiau žuvies.

Susipažino su apylinkėmis

Politikai turėjo galimybę susipažinti ir su Drevernos apylinkėmis. Apsilankė vietos muziejuose.

"Kasmet sąskrydžiui pasirenkame naują vietą. Siekiame, kad jo dalyviai susipažintų su vis kitu regionu", – komentavo R.Domarkaitė.

Vakarą vainikavo varžybų ir konkursų nugalėtojų apdovanojimai bei koncertas. Renginį vedė žurnalistė Aušra Kilkuvienė ir laidų prodiuseris bei vedėjas Gediminas Jaunius.

Dalis politikų buvo pasiryžę miegoti palapinėse. Jiems buvo siūloma išsinuomoti ir sodyboje esančius namelius arba kambarį Priekulės svečių namuose.

Sąskrydžio teritorijos nuoma TS-LKD partijai atsiėjo 14 tūkst. litų. Kiekvieno dalyvio buvo prašoma susimokėti po 15 litų. Pernai ši rinkliava siekė 10 litų.

Organizuoti sąskrydžius Klaipėdoje ir jos apylinkėse mėgsta ir kitos partijos. Tačiau ne visada jie baigiasi laimingai. Prieš dvejus metus Lietuvos socialdemokratų partijos sąskrydis vyko stovyklavietėje "Žuvėdra" Giruliuose, tuomet nuskendo vaikinas. Jiems teko atšaukti linksmybes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų