Quantcast

„Alitos“ byloje – P.Milašauskui palankūs liudijimai

Trečiadienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas pradėjo narplioti alkoholio bendrovės „Alita“ privatizavimo istoriją. Vienintelis šioje byloje kaltinamasis, buvęs Valstybės turto fondo (VTF) generalinis direktorius Povilas Milašauskas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir padarytos žalos valstybei neprisipažįsta.

Trečiadienį teismo posėdyje buvo apklausti visi šeši viešojo konkurso komisijai vadovavę nariai. Ši komisija rūpinosi „Alitos“, „Stumbro“, „Vilniaus degtinės“ ir „Anykščių vyno“ privatizavimo konkursais.

Pasak tuometinio VTF privatizavimo direktoriaus (dabar jis „Leo LT" antrinės bendrovės „InterLinks" vadovas) ir komisijos pirmininko Antano Malikėno, „Bosca“ paskelbus viešojo konkurso nugalėtoju atrodė, kad jokių problemų nebus, tačiau prasidėjus deryboms jos netikėtai nutrūko dėl italų kaltės.

„Pradžia vyko pakankamai sklandžiai. Komisijos posėdyje buvo sudėlioti taškai, tačiau protokolas nepasirašytas, nes pirkėjas neavyko, negaudavome jokių apraiškų, kad bus atvykstama. Pradėjome įtarti, kad galbūt negaunama garantija ar reikalinga suma“, - teisme kalbėjo A.Malikėnas.

Kai „Bosca“  vadovą, Italijos pilietį Luigiterzą Boscą, atstovaujantys asmenys, ne tik nesiteikė atsakyti į komisijos narių telefono skambučius, neatsakinėjo į jų siųstus raštus dėl pirkimo – pardavimo sutarties ratifikavimo, komisija vieningai nusprendė šį pirkėją iš tolimesnio konkurso pašalinti. Įsakymą dėl to pasirašė P.Milašauskas.

P.Milašauskas kaltinamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi neteisėtai iš konkurso pašalinęs L.Boscą. Dėl to verslininkui vėliau buvo sumokėta 1,754 milijonai litų.

Prokuratūros teigimu, jis to neturėjo teisės daryti net tada, kai L.Bosca per jam duotą laiką neatvyko į VTF, nes pats L.Bosca manė, kad derybos su fondu dar nebaigtos.

Taip pat nustatyta, kad L.Boscai buvo iškelti per dideli finansiniai reikalavimai, kurie nebuvo minimi per konkursą. Per derybas VTF pasiūlė kainą mokėti iš karto, nors konkursiniame siūlyme buvo numatyta mokėti dviem etapais. Be to, baudas už investicinių pažadų nesilaikymą VTF norėjo padidinti beveik iki šimto kartų, o L.Bosca su tuo nesutiko.

Plačiau apie tai - rytojaus dienraštyje


Šiame straipsnyje: MilašauskasVTF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių