Pereiti į pagrindinį turinį

A.Melianas: pareigūnų reikalavimai - motyvuoti

2012-06-04 17:28
A.Melianas: pareigūnų reikalavimai - motyvuoti
A.Melianas: pareigūnų reikalavimai - motyvuoti / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sako, kad pareigūnų reikalavimai dėl didesnio finansavimo yra motyvuoti, premjeras Andrius Kubilius pabrėžia, kad šiemet nėra rezervo, kurį būtų galima perskirstyti, o ir kitų metų biudžete pareigūnams išimtinio finansavimo nežada.

Pirmadienio popietę Lietuvos vidaus reikalų sistemos pareigūnų profesinė sąjunga rengia piketą prie Vyriausybės rūmų - renginiu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į, pareigūnų nuomone, „galimai nusikalstamą Vyriausybės neveikimą“.

„Mes neturime jokių rezervų ir jokių galimybių. Yra patvirtintas biudžetas ir jis yra vykdomas. Ir nematome jokių perteklinių pajamų, kurias būtų galima galvoti perskirstyti“, - pirmadienį žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, formuojant kitų metų biudžetą laikomasi principo gyventi pagal pajamas.

„Siečiau pareigūnų aktyvumą kaip tik su tuo, kad šiandien mes  - Finansų minsiterija, Ministro pirmininko tarnyba - kaip ir su kitoms ministerijomis, susitinkame su Vidaus reikalų minsiterija. Svarstysime jų planus kitų metų biudžetui. Bet noriu pasakyti, kad jokie mitingai ir jokios kitos emocijos tikrai mūsų negali nuostatų iš esmės pakeisti bandant Lietuvoj pradėti gyventi ne pagal išgales. Tai mūsų principinė nuostata yra tokia, kad kokias turime pajamas, tokias ir daliname pagal labai aiškius principus - iš tikrųjų nė viena grupė negali būti privilegijuota“, - dėstė A.Kubilius.

Vidaus reikalų ministras profsąjungų reikalavimus vertino nuosaikiau.„Iš tikrųjų visi suprantam valstybės finansų būklę, biudžeto galimybes, tačiau, be jokios abejonės, yra tam tikri dalykai, kuriuos reikia pradėti spręsti. Pirmiausia eina kalba apie socialines garantijas pareigūnų, apie viršvalandžių apmokėjimą, pagaliau apie uniformos klausimus. Tai dalykai, kurie bent jau iš dalies turėtų būti sprendžiami“, - sakė jis.

A.Meliano teigimu, ne vien jo kompetencija pasakyti, ar pareigūnų reikalavimas įgyvendinti valstybės biudžete yra pinigų.

„Yra ar nėra galimybių, tai tikrai nėra vien mano kompetencija atsakyti taip paprastai“, - pirmadienį sakė jis.Jis taip pat pažymėjo, kad pareigūnų norai ir reikalavimai yra „pakankamai motyvuoti“, bet „piketai patys savaime nieko nesprendžia“.Praėjusią savaitę po susitikimo su profsąjungomis ministras sakė biudžete matantis galimybių didinti sistemos finansavimą.

„Visada yra galimybės, taip. Kokiu lygiu (atstatyti atlyginimus - BNS), tai čia jau derybų klausimas“, - tada dėstė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų