Pereiti į pagrindinį turinį

Atvykėliai iš užsienio prisideda prie Tytuvėnų regioninio parko gražinimo

Būrelis savanorių antrą savaitę darbuojasi Tytuvėnų regioniniame parke – tarptautinės stovyklos nariai tvarko pažintinį taką prie Giliaus ežero.

LRT stop kadras

Šią savaitę septyni savanoriai gyvena Tytuvėnų regioninio parko direkcijoje ir remontuoja pažintinį taką. Praėjusią jie buvo apsistoję Šiluvoje, kur sutvarkė aikštelę. Atvykę iš skirtingų šalių jie sako norėję susipažinti su Lietuva ir čia gyvenančiais žmonėmis.

„Lietuvą pasirinkau, nes Honkonge žmonės nėra girdėję apie jūsų šalį, be to noriu susipažinti su jūsų gamta. Žmonės Lietuvoje labai malonūs, be to, lyginant su mano šalimi, jų labai mažai“, – pasakoja savanoris iš Honkongo Najalis.

Pasak Tytuvėnų regioninio parko vadovo, tai ne pirma savanorių grupė parke. Neatlygintinai dirbantys jaunuoliai savo pavyzdžiu užkrečia ir kitus pasidarbuoti bei saugoti gamtą. Savanoriai nesibodi pačių įkyriausių ir netikėčiausių darbų

„Ankstesnė grupė pernai darė kažkiek keistą darbą – šienavo nendres ežeruose. Su jomis kovojame jau ne pirmi metai“, – teigia Tytuvėnų regioninio parko direktorius Vytautas Stonys.

Tytuvėnų regioninis parkas, atsilygindamas savanoriams už paaukotas atostogas, rengia jiems išvykas į gražiausias mūsų šalies vietas, o pirma jų – apsilankymas Kryžių kalne.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų