Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas neatsisako planų versti kultūros ministrą

2010-05-06 08:00
Lankstumas: A.Valinskas neatmeta, kad bus ieškoma kito kandidato į kultūros ministrus, jeigu D.Staponkus bus galutinai išbrokuotas.
Lankstumas: A.Valinskas neatmeta, kad bus ieškoma kito kandidato į kultūros ministrus, jeigu D.Staponkus bus galutinai išbrokuotas. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) neatsisako planų pakeisti kultūros ministrą, tačiau jų įgyvendinimą atideda bent savaitei.

Laukia grįžtančio premjero

TPP pirmininkas Arūnas Valinskas tikisi, kad jau kitos savaitės pabaigoje gali paaiškėti, kas taps naujuoju Kultūros ministerijos vadovu. Bus laukiama, kol premjeras Andrius Kubilius grįš iš vizito JAV. Taip pat tikriausiai bus sulaukta, kuo kitą savaitę pasibaigs diskusijos Seime dėl Vyriausybės ataskaitos bei dėl opozicijos inicijuotos interpeliacijos susisiekimo ministrui, valdančiojo Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

A.Valinskas užsiminė, kad TPP "nėra pamiršusi ar apleidusi" kultūros ministro keitimo klausimo. Partija, anot jos vadovo, tebesilaiko savo nuostatos, kad ministras turi būti pakeistas.

Prieš kelias savaites TPP pareiškė politinį nepasitikėjimą savo pačios deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu ir pareikalavo jį atstatydinti.

R.Vilkaitis premjerui tinka?

A.Valinskas tvirtino pastebėjęs, kad premjero A.Kubiliaus aplinka, anksčiau užsiminusi apie Kultūros ministerijos vadovo nekokybišką darbą, dabar jau keičia intonaciją.

"Prieš tai lyg ir buvo pripažinta, tarkim, premjero aplinkos, kad dabartinis ministras iš tiesų turi tam tikrų problemų, pavyzdžiui, nevyksta reformos. Bet kuo toliau, tuo labiau jie lyg ir linkę tų žodžių išsižadėti. Dabartinio ministro darbo kokybė, anot jų, gerėja ne dienom, bet valandom", – sakė TPP vadovas.

Tačiau paklaustas, ar tai reiškia, kad R.Vilkaičiui tebėra perspektyvų likti dirbti, A.Valinskas atsakė: "Tikrai ne. Manau, anksčiau ar vėliau bus naujas ministerijos vadovas."

A.Valinskas neatmetė, kad susiklosčius nepalankioms aplinkybėms TPP vietoje dabar iškeltos Deivido Staponkaus kandidatūros gali pasiūlyti kitą kandidatą. Tikėtina, kad tai gali būti padaryta jau kitą savaitę.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Vilniaus diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų