Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas su šalininkais Seime įkūrė Ąžuolo frakciją

2009-07-16 12:40
A.Valinskas su šalininkais Seime įkūrė Ąžuolo frakciją
A.Valinskas su šalininkais Seime įkūrė Ąžuolo frakciją / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seime įkurta nauja frakcija. Nuo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos atskilę aštuoni parlamentarai Seime įkūrė naują - Ąžuolo - frakciją. Apie tai trečiadienį pranešta per plenarinį posėdį.

Kaip pranešė delfi.lt, frakcijos seniūne tapo Arūnė Stirblytė, pavaduotoju - Antanas Nedzinskas. Naująjį politinį darinį palaiko ir Seimo pirmininkas, TPP vadovas Arūnas Valinskas.

Trečiadienį Seimo TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius žurnalistams patvirtino gavęs šešių partijos narių pareiškimą, kad šie sustabdo narystę TPP frakcijoje. Tarp šį sprendimą priėmusių - Dainius Budrys, Vincas Babilius, Arūnė Stirblytė, Inga Valinskienė, Antanas Nedzinskas bei Asta Baukutė.

Neoficialiomis žiniomis, TPP frakcijoje įvyko skilimas, nes išsiskyrė jos narių požiūris dėl reikalingumo partijai gauti daugiau ministrų postų, taip pat dėl išsiskyrusių nuomonių apie TPP deleguotus aplinkos ir kultūros ministrus. Požiūriai išsiskyrė esą ir dėl Seimo vadovo, TPP pirmininko A.Valinsko vadovavimo stiliaus bei dalies frakcijos narių nepasitenkinimo frakcijos seniūno L.Diniaus darbu.

Iki šios dienos Seimo TPP frakcija turėjo 19 narių. Kaip jau skelbėme, TPP frakcijoje būta planų Seime įkurti Liberalų frakciją, kuriai priklausytų visi Seimo TPP frakcijos nariai ir dar penki šeši parlamentarai iš kitų Seimo frakcijų.

TPP frakcijos seniūno pavaduotojas Aleksandr Sacharuk portalui yra sakęs, kad naujoji Liberalų frakcija Seime turėtų atsirasti artimiausiu metu, o TPP frakcijos Seime esą turėtų nelikti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų