Avienos šašlykų šventėje nebus
Alus - populiariausias Jūros šventės gėrimas, o šašlykai - maistas.
Šašlykai – paklausūs
Prekybos centrai lentynas užvertė raugtais šašlykais ir kepsniais. Jų pardavimai per Jūros šventę padidėja net iki 10 kartų.
„Iki“ Komunikacijos direktorius Robertas Šuliauskas teigė, kad Jūros šventei alaus, vaisvandenių, stipriųjų alkoholinių gėrimų, ledų, šašlykų bei kitų marinuotų kepsnių atsargas jie pradėjo kaupti prieš kelias dienas.
„Iki“ parduotuvėms šašlykus gamina pačios parduotuvės kulinarijos cechai. Siūloma nuo penkių rūšių šašlykų. Populiariausi - kiaulienos sprandinės ir vištienos šašlykai. Šiomis dienomis paklausios ir kepsninės, iešmai, anglis, degus skystis, priemonės prieš uodus.
Kepėjai graibstomi
Jūros šventės pradžiai lauko kavinės nusipirko maždaug po 20 kilogramų mėsos, kavinės - iki 50 kilogramų.
Bendrovės „HBH Juozo alus“ direktorius Kostas Mikiulkevičius sakė, kad jei pritrūks produktų, atsiveš papildomai. Panašiai svarsto ir kiti šašlykų kepėjai.
Stengiamasi, kad lauko prekybos vietose būtų per kelias valandas išperkamas kiekis produktų. Baiminamasi, kad karštu oru mėsa nepradėtų gesti.
Kavinėje „Brizas“ šašlykus lauke keps specialiai samdytas kepėjas. “Šašlykų kepėją per šventes sunku rasti, bet mums pasisekė“,- teigė kavinės vedėja Alina Kundrotaitė.
„Mariaus Jonoko gamybinės-komercinės“ įmonės savininkas teigė, kad per šventes šašlykų kepėjų neįmanoma surasti. Dauguma kepėjų yra kavinių virėjai.
Nė vienas kepėjas per Jūros šventę neplanavo kepti šašlykų iš avienos. Ši mėsa yra brangesnė, todėl mažiau paklausi.
Neregistravo įrangos
Iš 113 maisto produktų prekybos vietų šašlykai bus kepami 29 taškuose. Pagal veterinarijos reikalavimus žaliavą šašlykams lauko kavinės privalo imti iš patvirtintų tiekėjų.
Mėsos pusgaminiai turi būti laikomi nuo 0 iki 6 laipsnių temperatūroje. „Negalima šašlykų kibiriukų prisidėti daugiau nei jų telpa šaldytuvuose“,- teigė Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė.
Šašlykams kepti kavinėse turi būti naudojama speciali maisto ir veterinarijos tarnyboje registruota įranga. Tačiau, kaip teigė J.Mačiulienė, niekas nesiregistravo. Lauko kavinėse šašlykai turi būti kepami po stogu, vietose, kur vėjas neužpučia dulkių.
Šašlykai, taip pat ir kiti mėsos gaminiai turi būti gerai iškepę. Jei šašlykai yra pusžaliai, klientas gali reikalauti naujos porcijos.
Naujausi komentarai