Pereiti į pagrindinį turinį

Bazinius karinius mokymus baigė dar 75 kariai

2013-11-16 12:26 diena.lt inf.

Lapkričio 15 d. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke iškilmingos rikiuotės metu 75 kariams, įveikusiems bazinių karinių mokymų (BKM) išbandymus, buvo įteikti mokymų baigimo pažymėjimai. Tai jau 22 bazinius karinius mokymus baigusių karių laida, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Paskutinę mokymų savaitę kariai dalyvavo lauko taktinėse pratybose, kurios yra paskutinis 12 savaičių trunkančių mokymų etapas. Pratybų metu kariai treniravosi ir buvo vertinami jų individualūs įgūdžiai, psichologinis pasirengimas; instruktoriai stebėjo, kaip kariai reaguoja į pratybų metu susidariusias situacijas, tikrino karių fizinę ištvermę ir motyvaciją.

„Mokymai sėkmingi ir nugalėti. Buvo sunku, bet visi sunkumai įveikti. Susipažinau su įdomiais, draugiškais žmonėmis, su kuriais norėtųsi bendrauti ir toliau”, – sakė bazinių karinių mokymų karė Vilita Plintauskaitė.

Geriausius mokymosi rezultatus pademonstravo ir Mokomojo pulko vado padėkomis apdovanoti eilinis Kostas Mačiulis, Erika Šabanaitė, Artūras Sivinskis, Mantas Sabas, Audrius Lenortavičius ir Karolis Mikelinskas.

Pasak bazinių karinių mokymų būrio vadės leitenantės Lauros Šidagytės, mokymų dalyviai buvo pavyzdingi, paklusnūs, žingeidūs ir stropūs. „Džiaugiuosi, kad šie žmonės pasiryžta išbandyti kario kelią. Tikiuosi, kad tokių žmonių atsiras tik daugiau. Visus mokymus baigusius karius nuoširdžiai sveikinu ir linkiu nepamiršti to, ko čia išmoko, o atsiminimai ir mokymų metu sutikti nauji draugai juos lydėtų visa gyvenimą”, – sakė šiais metais tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjusi karininkė L. Šidagytė, kuriai tai buvo pirmoji išleista bazinių karinių mokymų laida.

Baziniai kariniai mokymai rengiami Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje (Jonavos r.), ir trunka 12 savaičių. Mokymų metu kariai mokosi rikiuotės, krašto apsaugos sistemos statutų, medicinos, karo topografijos, inžinerijos, ryšių, šaudybos, ginklų valdymo. Didelis dėmesys taip pat skiriamas fiziniam karių rengimui, taktikai ir praktiniam žinių pritaikymui. Mokymus vainikuoja trijų parų baigiamosios lauko pratybos.

Mokymuose dalyvauti gali Lietuvos piliečiai – tiek vaikinai, tiek merginos – nuo 18 iki 38 metų, turintys pagrindinį išsilavinimą ir neteisti. Atranką į mokymus vykdo Krašto apsaugos savanorių pajėgų teritoriniai karo prievolės skyriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų