Pereiti į pagrindinį turinį

"Bitei" ir "Omnitel" – nurodymas iki metų pabaigos teikti duomenis BPC automatiškai

2013-09-27 13:07 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) įpareigojo telekomunikacijų bendroves „Bitė Lietuva“ ir „Omnitel“ iki šių metų gruodžio 31 dienos Bendrajam pagalbos centrui (BPC) automatiškai teikti vietos nustatymo duomenis, kai skambinama iš telefono be SIM kortelės.

Dabar tokius duomenis automatiškai teikia tik "Tele2“, o „Bitė Lietuva“ ir „Omnitel“ gali teikti neautomatiškai.

Tokią preliminarią išvadą paskelbė RRT, atlikusi tyrimą dėl skambinančiojo vietos nustatymo duomenų teikimo BPC. Tyrimas atliktas, Vidaus reikalų ministerijai informavus tarnybą apie reikalavimų nevykdymą.

RRT taip pat prašo Vidaus reikalų ministerijos įpareigoti BPC bendradarbiauti su „Omnitel“ ir „Bite Lietuva“, kad būtų suderinti techniniai sprendimai.

Politikų dėmesio BPC ir mobiliojo ryšio bendrovių bendradarbiavimas sulaukė po to, kai savaitgalį žuvo mergina, nes pagal skambutį nepavyko nustatyti merginos buvimo vietos.

"Omnitel" antradienį pranešė, kad savo lėšomis per tris mėnesius ketina įdiegti sprendimą, kuris BPC perduotų duomenis apie vietą, net jeigu skambinančiojo telefono aparate nėra SIM kortelės.

"Tele2" ir "Bitė" anksčiau teigė, kad BPC naudojama vietos nustatymo paslauga, skambinant iš " Tele2" ir "Bitės" tinklų, veikia, kai telefone nėra SIM kortelės – tokiu atveju vieta nustatoma pagal unikalų telefono IMEI kodą. Be to, pasak įmonės „Bitė Lietuva“, panašias paslaugas iki šiol įmonė teikė kitoms institucijoms, o su BPC nebendradarbiavo, nes pastaroji nereikalavo informacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų