Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitės kelionių favoritas – Briuselis

2013-03-27 10:34
D. Grybauskaitės kelionių favoritas – Briuselis
D. Grybauskaitės kelionių favoritas – Briuselis / Kaspars Krafts (BFL) nuotr.

Per visą savo kaip Prezidentės karjerą D.Grybauskaitė daugiausia kartų vyko į Belgiją, o planuojamas vizitas Slovakijoje bus tik pirmasis.

Dažniausia Prezidentės Dalios Grybauskaitės vizitų į užsienį kryptis – Belgija. Šalies vadovė per visą kadenciją daugiausia vyko į Europos Vadovų Tarybos posėdžius Briuselyje, kuriuose ES valstybių vadovai susirenka priimti sprendimų dėl pagrindinių iniciatyvų, bendrųjų politinių prioritetų. Į juos ES lyderiai vyksta maždaug kartą per tris mėnesius. Į Belgiją D.Grybauskaitė vyks ir artimiausiais mėnesiais, iki Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžios. Prezidentės spaudos tarnyba patvirtino, kad rengimosi pirmininkavimui įkarštyje šalies vadovė su darbo vizitais dar vyks į Norvegiją, Vokietiją ir Slovakiją. Iki šiol per visą kadenciją Norvegijoje D.Grybauskaitė lankėsi du kartus, Vokietijoje – tris, o darbo vizitas į Slovakiją Prezidentei bus pirmasis.

Iki liepos 1 d. į Lietuvą su darbo vizitais atvyks Turkijos, Suomijos bei Estijos vadovai ir Danijos užsienio reikalų ministras. Dar planuojami Šveicarijos prezidento, Europos Parlamento (EP) pirmininko Martino Schulzo bei ES energetikos komisaro Güntherio Oettingerio vizitai į Lietuvą. Taip pat Prezidentė Lietuvoje priims EP komitetų ir frakcijų pirmininkus bei narius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų