Pereiti į pagrindinį turinį

Dalyviai: Konstitucijos egzaminas nebuvo sudėtingas

Dalyviai: Konstitucijos egzaminas nebuvo sudėtingas
Dalyviai: Konstitucijos egzaminas nebuvo sudėtingas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Beveik 900 Konstitucijos egzamino pirmojo turo nugalėtojų ketvirtadienį varžėsi antrajame etape. Pasak dalyvių, klausimai nebuvo itin sudėtingi, bet reikalavo atidumo. Laimėtojai bus apdovanoti Prezidentūroje spalio 25-ąją.

Per 45 minutes į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą patekusiems dalyviams reikėjo atsakyti į 20 klausimų – 19 testo ir vieną atvirą. Pastarasis sulaukė daugiausiai diskusijų. Apie pilietiškumą savo mintis ir žinias demonstravę dalyviai sakė, kad klausimas buvęs netikėtas.

„Tikėjausi truputį kitokio klausimo, nes šis toks neaktualus pasirodė. Apie tai daug kalbėta, galvojau, kad tokio tikrai nebus“, – teigė egzamine dalyvavęs Rytis Grigaitis.

Po šio turo bus atrinkti gyventojų grupėje trys geriausiai egzaminą išlaikę, neturintys teisinio išsilavinimo, ir trys teisinį išsilavinimą turintys ar jo siekiantys asmenys.

Kauno mieste į antrąjį etapą pateko 9 Konstitucijos žinovai. Kai kuriems atsakyti į visus klausimus prireikė vos 20 minučių.

„Užduočių sudarymo komisija paminėjo, kad reikės daugiau pagalvoti, ir bus tokių situacinių užduočių. Tokių buvo, kur reikėjo pagalvoti, tačiau kiti klausimai nebuvo tokie sudėtingi“, – sakė egzamine dalyvavęs Agnius Stanulis.

„Reikia žiūrėti kiekvieną žodį, nes niekuomet nežiūri į to žodžio tikslesnę reikšmę. Reikia labai atidžiai žiūrėti. Rodos esmę Konstitucijos žinai, o tenai įdėtas papildomas žodis ir jis keičia esmę“, – kalbėjo dalyvis Paulius Šepetys.

Pasak specialistų, šio turo užduotys buvo vidutinio sunkumo.

„Norint atlikti užduotis, reikia labai smulkiai žinoti Konstituciją. Atsakymų, pasirinkimo variantų pakankamai daug ir jie išplėtoti. Kai kuriais atvejais atrodo, kad Konstituciją reikia mintinai mokėti“, – teigė komisijos narė Asta Pranaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų