Pereiti į pagrindinį turinį

Dar galima pateikti paraišką dėl paskolos studijoms

2009-10-05 12:34
Dar galima pateikti paraišką dėl paskolos studijoms
Dar galima pateikti paraišką dėl paskolos studijoms / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Pirmadienis yra paskutinė diena, kai studentai gali prašyti paskolos studijoms ar gyvenimo išlaidoms. Norintys gauti paskolas pirmadienį dar gali kreiptis į Mokslo ir studijų fondą. Tačiau dėl nepalankių skolinimosi sąlygų nebus išnaudotas visas valstybės suteiktas paskolų limitas, praneša Lietuvos radijas.

Valstybinio mokslo ir studijų fondo duomenimis, iki šiol paskolos paprašė daugiau nei 6000 studentų. Tačiau jų prašoma suma neviršys valstybės garantuojamų 100 milijonų litų.

Studentų atstovai teigia, kad nors valstybė ir leidžia skolintis, tačiau sąlygos yra nepalankios, o kai kurie studentai apskritai nesupranta, kokią finansinę naštą užsikrauna.

Skaičiuojama, kad paskolas litais studentai gaus už maždaug 11 proc. palūkanų, eurais - už 3,5. Palūkanas studentai mokės kiekvieną mėnesį, pradedant nuo paskolos suteikimo dienos.

Nepalankus skolinimasis studijoms yra pagrindinis opozicijos priekaištas švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui.

Pats ministras sako, kad paskolų sistema suteikia studentams papildomų galimybių, kurių anksčiau nebuvo. Be to, pasak jo, stabilizuojantis ekonomikai palūkanos mažės.

Kurie studentai gavo valstybės remiamą paskolą studijoms, paaiškės po dviejų savaičių.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų