Pereiti į pagrindinį turinį

Iš daugiabučių kiemų ketinama išguiti krovinių priekabas

2024-09-21 17:31

Nuo lapkričio ketinama uždrausti palikti dideles krovininių automobilių priekabas daugiabučių kiemuose ir kitose gyvenamosiose teritorijose. Siūloma neleisti kiemuose statyti didesnės kaip 3,5 tonos masės priekabų.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Tokius Kelių eismo taisyklių (KET) papildymus parengė Susisiekimo ministerija. Jas dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Pataisos siūlomos atsižvelgiant į atvejus, kai daugiabučių kiemuose savaitgaliais, per šventes ar nakčiai pastatomos priekabos. 

„Vis dažniau pasitaiko atvejų, kai įmonės ar pavieniai gyventojai, vykdantys tam tikrą komercinę veiklą, daugiabučių namų kiemuose palieka stovėti jiems priklausančias krovininių automobilių priekabas ir tai sukelia nepatogumų šių namų gyventojams dėl stovėjimo vietų trūkumų ir šių transporto priemonių gabaritų, kurioms kiemų vietos nėra pritaikytos“, – komentare BNS teigė Susisiekimo ministerija. 

Dabar kiemuose negalima palikti didesnės kaip 3,5 tonos masės krovininių automobilių, daugiau kaip 12 sėdimų vietų autobusų, taip pat traktorių, savaeigių mašinų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
v

Prieš rinkimus pasirodė įvairiose vietose pastatytos priekabos su reklaminiais stendais, gal reikėtų ir jas pašalinti kaip bešeimininkes, kaip gali žmogus reklamuotis užimdamas aikštelėje bendram naudojimui skirtą vietą, kitur tiesiog važiojamojoje dalyje pastatyta priekaba, tuo aikštelėje sumažina atvykusiems vietas kitiems pasistatyti automobilį. Jeigu tokiam žmogui dabar prieš rinkimus nerūpi kiti žmonės, tai kaip gali skelbtis kad jam jie rūpės po rinkimų.
0
0
senis

tai kad ir firmu autobusai ir taip mašinos užima vietas prie namu .
0
0
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų