Quantcast

D.Kreiviui įteiktas šaukimas atvykti į STT (papildyta)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ūkio ministrui Dainiui Kreiviui įteikė šaukimą atvykti į apklausą. STT ministrą kvietė dar antradienį, tačiau jis nereagavo.

Tai 1diena.lt patvirtino STT direktorius Žimantas Pacevičius. Pasak jo, D.Kreivį bandyta prisikviesti dar antradienį, tačiau ministras nereagavo į skambučius. Galiausiai STT specialistai buvo priversti raštu iškviesti ūkio ministrą į apklausą.

„Vakar jam skambinau, jis neatsiliepė. Šiandien jau neskambinau ir neskambinsiu. Mūsų darbuotojai kontaktus palaiko. Kiek man yra žinoma, ministrui įteiktas šaukimas atvykti į STT. Šaukimas buvo atvykti šiandien. Bet, kiek man žinoma, ministras bando derinti laiką – negali, yra užimtas ar panašiai“, - kalbėjo Ž.Pacevičius.

Raštiškas šaukimas atvykti į STT ministrą įpareigoja tai padaryti. „Tikrai neieškosime ir nežaisime“, - pridūrė Ž.Pacevičius.

Pats D.Kreivys situacijos visiškai nekomentuoja. Trečiadienį ūkio ministras atvyko į Vyriausybės posėdį, tačiau ignoravo visus žurnalistų klausimus.

Primename, kad ūkio ministro atsistatydinimo griežtai reikalauja Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jai pritaria ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė. D.Kreivį užstoja tik premjeras Andrius Kubilius.

Ministro kėdė klibėti pradėjo po to, kai paaiškėjo, kad jis savo parašu beveik 6 mln. ES paramos lėšų skyrė sostinės mokyklų renovavimo projektams, kuriuos vykdyti pavesta ministro motinos valdomai įmonei „Specializuota komplektavimo valdyba“ su partneriais. Pats ministras tikina paramą skyręs ne mamos įmonei, o mokykloms. D.Kreivys kartoja nepadaręs nieko „prieš įstatymą ir savo sąžinę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis  portretas
Reiketu ministeriui, kai apsilankys STT uzdeti anrankius ir i CYPKE. Tai butu sekmingiausias ir geriausias vaistas kovoje su KORUPCIJA.

Ge

Ge portretas
Norinčių nuversti padorų ministrą yra daug grupuočių, kurios negali susitarti su Kreiviu, nes jis nepasiduoda jokioms pagundoms. Padorūs piolitikai Lietuvoje nėra populiarūs. Kauno meras taip pat bus sudorotas, nes nepaklūsta garbaravičinių grupuotei.

keista

keista portretas
iš kur laikraščiai viską žino, ką daro STT?pati STT perduoda informaciją, ar laikraštpalaikiai patys sugalvoja mulkinimo pasakėčias?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių