Pereiti į pagrindinį turinį

Iš egzamino – be apdovanojimų

2007-10-24 09:00

Iš egzamino – be apdovanojimų

Po antrojo Konstitucijos egzamino turo paaiškėjo, kad dviejų jame dalyvavusių klaipėdiečių rašiniai ypatingo vertinimo komisijos dėmesio nesulaukė.

Prieš kelias savaites beveik visose savivaldybėse vykusiame pirmajame egzamino etape dalyvavo net 57 klaipėdiečiai. Į antrąjį turą buvo renkami du teisingai į testo klausimus atsakę kiekvienos savivaldybės atstovai, vienas kurių – politikas. Klaipėdoje į antrąjį turą pateko vieną klaidą teste padariusi Klaipėdos universitete viešąjį administravimą studijuojanti Toma Pranckevičiūtė.

Politikams antrajame Konstitucijos egzamino etape atstovavo Naglis Puteikis.

Nors be klaidų į testo klausimus, be jo, atsakė dar du miesto politikai – Vidmantas Plečkaitis ir Artūras Šulcas, burtų keliu galimybė dalyvauti tolimesniajame etape atiteko Klaipėdos konservatorių lyderiui N.Puteikiui.

Į antrąjį turą patekę egzamino dalyviai spalio 20-ąją Vilniuje rašė esė viena iš pasiūlytų temų. Pirmadienį posėdžiavusi vertinimo komisija išrinko du laiminguosius – jų nuomone, geriausiai rašinį parašiusį panevėžietį Petrą Leikauską bei tarp politikų sublizgėjusį Molėtų rajono merą Valentiną Stundį. Abu laimėtojai rašė esė tema „Ar Konstitucija šiuolaikinėje Lietuvoje yra vertybė?“.

Iš 88 rašinių buvo išrinkti dar keturi žmonės, rašę rašinius kitomis dviem temomis. Tarp šių Konstitucijos žinovų klaipėdiečių T.Pranckevičiūtės ir N.Puteikio pavardės taip pat nebuvo minimos.

Egzaminas šalyje buvo rengiamas pirmąkart. Rytoj minimos Konstitucijos dienos proga du jo nugalėtojai Vilniaus rotušėje bus apdovanoti vienetiniais Konstitucijos egzemplioriais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų