Pereiti į pagrindinį turinį

Egzaminus įveikė ne visi

2008-06-26 09:00

Egzaminus įveikė ne visi

Egzaminų maratonas ne visiems uostamiesčio abiturientams buvo sėkmingas. Vakar paaiškėjo vieno svarbiausių – privalomo lietuvių gimtosios kalbos egzamino, kurį laikė daugiausiai šalies ir uostamiesčio moksleivių, rezultatai.

117 klaipėdiečių jo neišlaikė. 13 klaipėdiečių iš šio egzamino gavo aukščiausius įvertinimus – po 100 balų. Jais džiaugėsi 7 abiturientai iš Vytauto Didžiojo gimnazijos, 3 iš „Ąžuolyno” gimnazijos ir 2 iš „Aukuro” vidurinės mokyklos.

„Kaip ir praėjusiais metais, iš rezultatų matyti, kurios mokyklos turi sustiprintus humanitarinius dalykus, o kurios – realinius.

Pavyzdžiui, Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai gavo daugiau šimtukų iš lietuvių gimtosios kalbos egzamino, o „Ąžuolyno” – iš matematikos, – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė. Lyginant su šalies rezultatais, klaipėdiečiai lietuvių gimtosios kalbos egzaminą išlaikė geriau. Lietuvoje šio egzamino neišlaikė 10,2 procentų, o Klaipėdoje 9,7 procentų moksleivių.

Kad išlaikytų lietuvių gimtosios kalbos valstybinį brandos egzaminą, kandidatai turėjo surinkti 30 procentų galimų taškų (31 tašką). Egzamino rezultatus mokyklos gavo per duomenų perdavimo sistemą KELTAS, o moksleiviai, kaip ir pernai, savo rezultatus galėjo sužinoti siųsdami trumpąsias žinutes.

Kada abiturientai galės perlaikyti lietuvių gimtosios kalbos egzaminą dar nėra aišku, bet žinoma, kad tai vyks pakartotinės egzaminų sesijos metu birželio 17 – liepos 11 dienomis.

Abiturientai dar laukia anglų kalbos, fizikos ir istorijos egzaminų rezultatų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų