Pereiti į pagrindinį turinį

Elito golfo klubas pakibo nežinioje

2009-08-10 08:59
Kuriozas: nesutariant Sostinių golfo klubo nariams ir vadovybei, lemiamą žodį dėl aikštynų ateities veikiausiai taps projektą finansavęs bankas.
Kuriozas: nesutariant Sostinių golfo klubo nariams ir vadovybei, lemiamą žodį dėl aikštynų ateities veikiausiai taps projektą finansavęs bankas. / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Verslo elito pamėgto Sostinių golfo klubo nariai vienijasi ir ketina perimti aikštynų valdymą. Tačiau nesnaudžia ir klubo vadovybė.

Nepateikė ultimatumo

Pipiriškių kaime, Elektrėnų savivaldybėje, įkurto klubo valdybos pirmininkas, "Topo centro" įkūrėjas Aurelijus Rusteika praėjusią savaitę dienraščiui aiškino, kad Sostinių golfo klubui įmanomos tik dvi išeitys: pirma – nariai savanoriškai pasididina nario mokestį, ir klubas gyvuoja toliau, antra – dėl finansų nepritekliaus klubas uždaromas. Tačiau šis ultimatumas penktadienį skubiai sušauktame klubo narių susirinkime nebuvo pateiktas.

"Matot, vadovybė net neišdrįso to pasiūlyti. Mus tik supažindino su esama padėtimi ir klausė, kokius sprendimus siūlo nariai. Mes pasiūlėme susiburti į viešąją įstaigą, suburti klubą, kad turėtume derybinį vienetą. Taip galėtume derėtis su akcininkais, stebėti padėtį ir kalbėtis su banku", – penktadienio susirinkimą dienraščiui nupasakojo Donatas Puodžiukynas, golfo klubo narių iniciatyvinės grupės vadovas.

Su banku kalbės patys

"Padarėme šiokius tokius sprendimus. Pirmadienį darysime išvadas", – sakė D.Puodžiukynas. Šiuo metu vykdoma savotiška Sostinių golfo klubo narių apklausa. Remdamasi per ją surinktais duomenimis iniciatyvinė grupė žada organizuoti aikštynų gelbėjimą.

"Bandysime susižinoti, per kiek laiko galėtume susiderėti su banku. Klubo narių pozicija yra tokia: jie patys nori derėtis su banku ir išsipirkti arba išsinuomoti klubą", – aiškino pašnekovas. Kaip jau skelbėme, golfo klubo skolos gali siekti daugiau kaip 7 mln. litų, tačiau klubo vadovybė šio skaičiaus nepatvirtino ir nepaneigė.

D.Puodžiukyno teigimu, daugelis klubo narių palaiko aikštynų perėmimo idėją. "Gal įmanoma susiderėti ir įsigyti klubą, – svarstė pašnekovas. – Yra įvairių minčių."

Klubo narių apklausoje išdėstyta keletas klubo ateities variantų. Remdamasi gautais atsakymais, iniciatyvinė grupė nustatys, kuriam variantui golfo žaidėjai labiausiai pritaria, ir pasirinks optimalų aikštynų gelbėjimo scenarijų. "Nenorime daryti drastiškų, greitų sprendimų", – pabrėžė D.Puodžiukynas.

Vadovai nesnaudžia

Regis, aikštynų įrengimą finansavęs bankas susidurs su netikėta dilema. Mat jau šią savaitę bankininkų kabinetų duris varstys ne tik golfo žaidėjai, bet ir klubo vadovai.

Kaip dienraščiui teigė Sostinių golfo klubo generalinis direktorius Tadas Jarošius, nepavykus padidinti nario mokesčio, bus ieškoma kitų galimybių išlaikyti klubą. "Ko nors konkretaus (penktadienį – red. past.) nenusprendėme, bet nusprendėme, kad toliau dirbsime ir bandysime prieiti prie kokių nors sprendimų. Ieškosime kitų būdų", – sakė golfo klubo vadovas.

Tarp tokių galimybių pašnekovas paminėjo ir banko kreditą. Esą golfo klubas gali sėkmingai gyvuoti iš dabartinių įplaukų, o paskola reikalinga skoloms padengti. Jų T.Jarošius nepanoro konkretizuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų