Quantcast

ES patariamoji misija baigė darbą Baltijos šalyse – vertino pasirengimą masinei evakuacijai

  • Teksto dydis:

Pasirengimą masinei evakuacijai vertinusi Europos Sąjungos (ES) patariamoji misija baigė savo darbą Baltijos šalyse, jos išvadų laukiama birželio pabaigoje.

Kaip pirmadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija (VRM), misijos metu ekspertai iš Austrijos, Suomijos, Vokietijos, Nyderlandų ir Lenkijos įvertino Baltijos šalių nustatytas masinės evakuacijos procedūras, regioninį bendradarbiavimą ir planavimą Baltijos regione, gyventojų paruošimą evakuacijai ir ES civilinės saugos mechanizmo vaidmenį padedant šalims masinės evakuacijos atveju.

Vykdydami misiją ES ekspertai Lietuvoje susitiko su beveik 60 atstovų iš 26 valstybės bei savivaldybių institucijų, įmonių, nevyriausybinio sektoriaus. Oficialių patariamosios misijos išvadų tikimasi birželio pabaigoje.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad ekspertų rekomendacijos padės įsivertinti masinės evakuacijos procesus bei parodys ką galima pagerinti, ypač tarpvalstybiniu lygiu.

„Manau, kad patariamosios misijos išvados bus naudingos ne tik Baltijos valstybėms, bet ir kitoms šalims, susiduriančioms su panašiomis grėsmėmis. Tai taip pat turėtų padėti pagerinti ES civilinės saugos mechanizmo pasirengimą masinės evakuacijos scenarijams Europoje“, – VRM pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Ministrė anksčiau BNS teigė, kad kartu su Baltijos ir Šiaurės šalimis ketinama organizuoti bendras evakuacijos pratybas, ES misijos rekomendacijos padės parengti pratybų scenarijus.

Lietuva ES civilinės saugos mechanizme dalyvauja nuo 2003-iųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
PPI - pasėdėjo , papirdėjo , IŠSISKIRSTĖ .

susirinko ........

susirinko ........ portretas
gal balionais skraidins ten kur saugiau .........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių