Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalis pradėjo kultūrinę kelionę

2008-07-14 09:00

Festivalis pradėjo kultūrinę kelionę

Nidoje buvo atidarytas tarptautinis Thomo Manno festivalis, pasiūlęs žiūrovams kultūrinę kelionę po Baltijos jūros regioną.

Thomo Manno festivalio tema „Kultūros kraštovaizdžiai. Mare Balticum” savaip yra nagrinėjama keturiose programose – Muzikos, Žodžio, Kino ir Šiuolaikinio meno.

Organizatoriai teigė, jog festivalio tema pasirinkta norint sugriauti nusistovėjusį požiūrį, kad Baltijos šalys – tai tik Latvija, Estija ir Lietuva, todėl festivalis leidžiasi į kelionę Skandinavijos šalių link, parodant, jog šio regiono kultūra yra labai panaši į mūsų.

Thomo Manno festivalyje galima išgirtsti ne tik Lietuvos, Skandinavijos šalių, bet ir prancūzų, indų tradicinės muzikos. Anot festivalio koordinatorės, Thomo Manno memorialinio muziejaus direktorės Vitalijos Jonušienės, įvairių šalių muzika praturtina festivalį ir pritraukia daugiau klausytojų.

„Aštuonis festivalius skyrėme Thomo Manno kūrybai, tačiau dabar programą plečiame. Paliečiame globalias temas, o jos irgi rūpėjo Thomui Mannui. Jo asmenybė visada lydi festivalį“, – teigė V.Jonušienė.

Šiemet ypatinga pagarba Nobelio premijos laureatui bus atiduodama Žodžio programoje – rašytojo vaikaitis Frido Mannas pristatys savo autobiografinę knygą.

„Jau tradiciškai liepos 16 dieną skelbiame Thomo Manno bičiulių diena, todėl šiais metais pakvietėme rašytojo vaikaitį, kuris festivalyje dalyvauja ne pirmus metus“, – pasakojo festivalio koordinatorė.

V.Jonušienė patarė, jog festivalio svečiai turėtų nepraleisti įdomių Žodžio programų, kur pranešimus apie Baltijos jūrą skaitys profesorius Vytautas Landsbergis ir Bjornas Engholmas.

Taip pat sudalyvauti kino naktyse prie švyturio, kurios jau ne vienus metus pritraukia daug žiūrovų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų