Pereiti į pagrindinį turinį

Į R.Vilkaičio vietą – naujas kandidatas

2010-06-01 08:18
Paslaptis: A.Valinskas ir jo partijos kolegos atsisako atskleisti, ką siūlys į kultūros ministro postą.
Paslaptis: A.Valinskas ir jo partijos kolegos atsisako atskleisti, ką siūlys į kultūros ministro postą. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Tautos prisikėlimo partija (TPP) rado naują kandidatą į kultūros ministro postą. Tiesa, neatskleidžiama, kas turėtų pakeisti maištaujantį Remigijų Vilkaitį.

Žinią apie naują kandidatą dienraščiui patvirtino TPP lyderis Arūnas Valinskas. "Žinios labai geros. Kandidato neįvardysiu. Jums – tikrai ne. Galiu pasakyti, kad tai pats gabiausias žmogus Lietuvoje, galintis užimti šį postą. Ieškojome ir Latvijoje", – žodžio kišenėje neieškojo A.Valinskas.

Anot jo, kandidatą į R.Vilkaičio vietą atskleisti dar anksti. Pašnekovas užsiminė, kad kandidatūra dar nėra iki galo suderinta pačioje TPP frakcijoje, tačiau netrukus mįslingasis pretendentas į ministro kėdę turėtų būti teikiamas koalicijos partneriams.

Kalbama, kad TPP apskritai gali netekti kultūros ministro portfelio. Mat šiuo metu deramasi dėl Krikščionių partijos ar bent dalies jos delegatų Seime įsiliejimo į valdančiąją koaliciją. Kalbama, kad R.Vilkaičio kėdė "krikščionims" pažadėta mainais į paramą valdantiesiems.

Tačiau A.Valinskas tokias kalbas neigia ir tikina, kad TPP ministro portfelio jokiais būdais neišsižadės. "Tai netikri gandai. Jei kas ir turi atiduoti postą (Krikščionių partijai – red. past.), tai konservatoriai. Jie pagal kvotas ir taip pasiėmę per daug", – teigė TPP lyderis.

Anot jo, nauja kandidatūra koalicijos partneriams bus pristatyta jau netrukus, kai tik TPP frakcija apsitars tarpusavyje.

Kas yra naujasis kandidatas, TPP slepia už devynių užraktų. Šiai partijai priklausantys Seimo nariai tikina negalintys atskleisti jo ar jos asmenybės. TPP atstovaujantis parlamentaras Vincas Babilius dienraščiui išdavė tik tiek, kad kandidatas yra partijos narys, tačiau tai ne vienas iš TPP atstovų Seime. Pašnekovas taip pat užsiminė, kad galimas R.Vilkaičio įpėdinis susijęs su menu.

Tai bus jau trečias TPP kandidatas į kultūros ministro postą. Prezidentei Daliai Grybauskaitei išreiškus nepasitenkinimą R.Vilkaičio darbu, pirmiausia į jo vietą siūlėsi pats A.Valinskas. Tačiau jo kandidatūra šalies vadovei netiko, o TPP lyderis kalbėdamas apie Prezidentę panaudojo epitetą "įžeista boba". Antrasis TPP kandidatas – operos solistas Deividas Staponkus – taip pat nesulaukė politinio palaikymo.

Gegužės pradžioje A.Valinskas žadėjo greitai išspręsti kultūros ministro klausimą. Jis teigė lauksiantis, kada premjeras Andrius Kubilius grįš iš vizito JAV. Premjeras grįžo jau prieš kelias savaites, tačiau naujojo TPP kandidato paieškos, regis, gerokai užtruko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų