Pereiti į pagrindinį turinį

Į valstybės kontrolierius vėl ruošiamasi teikti R.Budbergytę

2009-09-28 16:32
Į valstybės kontrolierius vėl ruošiamasi teikti R.Budbergytę
Į valstybės kontrolierius vėl ruošiamasi teikti R.Budbergytę / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Rasa Budbergytė po kelių mėnesių turėtų būti dar vienai penkerių metų kadencijai paskirta valstybės kontroliere.

R.Budbergytės įgaliojimai valstybės kontrolieriaus poste baigiasi kitų metų vasario 4 dieną.

Tikimasi, kad dar iki šių metų pabaigos Prezidentė Dalia Grybauskaitė oficialiai pateiks Seimui tvirtinti kandidatą į šias Konstitucijoje tiesiogiai nurodytas pareigas. Parlamento rudens sesija baigiasi gruodžio 23 dieną, tačiau ji gali būti pratęsta iki kitų metų sausio vidurio, jeigu bus kokių nors neatidėliotinų ir svarbių klausimų. Valstybės kontrolieriaus paskyrimas gali būti priskirtas prie tokių klausimų.

Pagal Konstituciją, valstybės kontrolierių penkeriems metams skiria Seimas prezidento teikimu.

Šaltinių Prezidentūroje teigimu, nemenka tikimybė, kad D.Grybauskaitė vėl pasirinks R.Budbergytės kandidatūrą. Ji esą priimtina ne tik valstybės vadovei, bet ir valdančiajai koalicijai, ypač didžiausiai joje Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams.

Įstatymas leidžia valstybės kontrolierių siūlyti dar vienai penkerių metų kadencijai. Tačiau tas pats asmuo negali užimti šių pareigų daugiau kaip du kartus iš eilės, todėl jeigu R.Budbergytė vėl būtų paskirta valstybės kontroliere, tai būtų jau paskutinė jos kadencija.

Pati valstybės kontrolierė neslėpė pasirengusi dirbti toliau. „Jeigu siūlys, dirbsiu“, - gerai nusiteikusi kalbėjo R.Budbergytė.

Tačiau ji tvirtino kol kas nekalbėjusi su D.Grybauskaite šiuo klausimu ir negavusi Prezidentės nei oficialaus, nei neoficialaus pasiūlymo. „Ne, jo kol kas nėra. Bet jeigu bus, sutiksiu“, - sakė valstybės kontrolierė.

Valstybės kontrolę kuruojančio Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė, paklausta, kaip vertintų R.Budbergytės kandidatūrą, tvirtino, kad „pirmiausia reikia sulaukti valstybės vadovės teikimo, tuomet vertinti“. L.Graužinienė sakė kol kas negirdėjusi, kas galėtų būti teikiamas į valstybės kontrolierius, tačiau neatmetė, kad tai gali būti ir dabartinė šios institucijos vadovė.

R.Budbergytė, kuriai kitąmet sukaks 50, yra baigusi Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, dirbo teisininke Socialinės apsaugos ir darbo, Tarptautinių ekonominių santykių ministerijose, buvo premjero padėjėja, taip pat sekretorė ir viceministrė Teisingumo bei Vidaus reikalų ministerijose. Nuo 2005 metų vasario vadovauja Valstybės kontrolei.

Valstybės kontrolieriai nuo 1990-ųjų metų:

Kazimieras Uoka 1990 m. birželis - 1992 m. lapkritis;
Vidas Kundrotas 1993 m. sausis - 1999 m. rugsėjis;
Jonas Liaučius 1999 m. rugsėjis - 2005 m. vasaris;
Rasa Budbergytė nuo 2005 m. vasario (penkerių metų kadencija baigiasi 2010 m. vasarį).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų