Pereiti į pagrindinį turinį

Interesus supainiojusiam FNTT vadovui – papeikimas

2012-05-03 22:04
Interesus supainiojusiam FNTT vadovui – papeikimas
Interesus supainiojusiam FNTT vadovui – papeikimas / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas ketvirtadienį skyrė drausminę nuobaudą - papeikimą - viešuosius ir privačius interesus supainiojusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriui Kęstučiui Jucevičiui.

„Pasirašiau įsakymą skirti drausminę nuobaudą ponui K.Jucevičiui, FNTT vadovui, - papeikimą - atsižvelgiant ir į Etikos komisijos išvadas, ir mūsų Vidaus tyrimų skyriaus išvadas“, - ketvirtadienio pavakare surengtoje spaudos konferencijoje informavo A.Melianas.

„Lietuvoje reikia daug gerų specialistų dirbančių, ir dėl, mano suprantimu, santykinai nedidelio prasižengimo maksimalią bausmę skirti būtų neatsakinga“, - savo sprendimą motyvavo ministras.Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusią savaitę nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs naujasis FNTT vadovas K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

„Iš tiesų faktas, kad pasirašė pažymą apie save - nėra tinkamas, tą pažymėjo Etikos komisija. Tačiau pažiūrėję visą tarnybos istoriją, tikrai tarnyba yra nepriekaištinga, nuobaudų nebuvo, todėl pasirinktas toks sprendimas“, - aiškino A.Melianas.

Jie teigė nenorintis pasiduoti politiniam spaudimui, kuriuo įvardijo ir ketvirtadienį prie Vidaus reikalų ministerijos buvo surengtą protesto akciją. Joje reikalauta atleisti K.Jucevičių ir sugrąžinti į FNTT vadovo pareigas Vitalijų Gailių.

„Nenoriu pasiduoti politiniams spaudimams, nors tikrai buvo mėginimų tai daryti - ir šiandien, žinia, buvo mitingas, ir pasikviečiau, mes pasišnekėjome, ir (...) tokį sprendimą vis dėlto priėmiau“, - kalbėjo A.Melianas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų