Pereiti į pagrindinį turinį

J.Jagminas sako svarstantis galimybę skųsti teismo sprendimą

2011-06-22 14:29
J.Jagminas sako svarstantis galimybę skųsti teismo sprendimą
J.Jagminas sako svarstantis galimybę skųsti teismo sprendimą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo narys Jonas Jagminas sako svarstantis galimybę skųsti Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo sprendimą sustabdyti bylos, kurioje jis reikalauja panaikinti Socialdemokratų partijos prezidiumo jam skirtą nuobaudą, nagrinėjimą.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas antradienį nutarė sustabdyti J.Jagmino prašymo panaikinti papeikimą už partinės drausmės nesilaikymą nagrinėjimą, kol Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priims sprendimą dėl LSDP frakcijos Seime reglamento atitikimo Konstitucijai.

"Galėčiau ramiai laukti lapkričio mėnesio, kol LVAT duos išaiškinimą, kaip vakar ir priėmė teismas. Vis dėlto aš pasitaręs su advokatais svarstysiu galimybę kreiptis į aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismą su prašymu panaikinti šį apylinkės teismo sprendimą ir pavesti bylą nagrinėti iš esmės", - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė parlamentaras.

Seimo narys piktinosi apylinkės teismo sprendimu, tvirtindamas, esą bylos sustabdymas "visiškai atitinka atsakovo, tai yra Socialdemokratų partijos vadovų norą tempti kuo ilgiau laiką".

"Teismas nusprendė laukti LVAT išaiškinimo. Teismas klausia to, kas visuotinai pripažinta ir akivaizdu, tai tolygu klausimui - ar aukščiau yra Konstitucija, kuri visiems privaloma, net ir tokiai įtakingai Socialdemokratų partijai, ar politinės partijos interesai", - sakė Seimo narys.

J.Jagminas LSDP prezidiumo papeikimą gavo už tai, kad keletą kartų per Seimo plenarinius posėdžius balsavo kitaip nei buvo nusprendusi frakcija. J.Jagminas kartą balsavo prieš partijos sprendimą, kai nepalaikė siūlymo inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, kitą kartą neparėmė projekto dėl progresinių mokesčių įvedimo.

Parlamentaras aiškina, jog partinė nuobauda jam skirta pažeidžiant Seimo statutą ir Konstituciją, kurie numato, jog Seimo nario mandatas - laisvas, ir parlamentaras už balsavimus ar kalbas Seime negali būti persekiojamas. Pasak Seimo nario, tai reiškia, jog partijos negali riboti Seimo nario teisės balsuoti pagal įsitikinimus.
Apskundęs LSDP prezidiumo sprendimą teismui, Seimo narys J.Jagminas balandžio pabaigoje pašalintas iš opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos.
LSDP frakcija Seime turi 24 narius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų