Pereiti į pagrindinį turinį

J.Sabatauskas į teismą padavė G.Steponavičių

2009-06-15 15:35
J.Sabatauskas į teismą padavė G.Steponavičių
J.Sabatauskas į teismą padavė G.Steponavičių / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seimo narys Julius Sabatauskas dėl pavėluotai patvirtintų geriausių abiturientų eilės sudarymo principų kreipiasi į teismą ir prašo stabdyti naująją tvarką.

Pasak socialdemokrato, geriausių abiturientų eilės sudarymo principus nustatantis ministro Gintaro Steponavičiaus įsakymas pasirodė pavėluotai - tik gegužės 14 dieną - ir suklaidino abiturientus, kurie laikytinus baigiamuosius egzaminus turėjo pasirinkti iki kovo 10-osios.

Anot politiko, būtent dėl šios priežasties jis ir kreipiasi į Vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu ištirti, ar gegužės 14-ąją ministro patvirtintas aprašas neprieštarauja galiojantiems teisės aktams.

„Kai šiuo metu kalbamės, mano atstovai įteikė prašymą Vyriausiajam administraciniam teismui ištirti, ar švietimo ir mokslo ministro patvirtintas studentų priėmimo 2009 metais tvarkos aprašas atitinka neseniai priimtą Mokslo ir studijų įstatymą“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė parlamentaras J.Sabatauskas.

Jis pridūrė, kad teismo prašo sustabdyti gegužės 14 d. ministro pasirašytą įstatymo aprašo galiojimą. Jei toks politiko prašymas būtų patenkintas, abiturientai į aukštąsias mokyklas stotų pagal ankstesnę tvarką.

Socialdemokratas teigė, kad ministro patvirtintas aprašas, suklaidinęs abiturientus, turėjo įsigalioti tik po dviejų metų, o ne gegužės 14-ąją.

„Studentų priėmimo tvarka skelbiama ne vėliau, kaip prieš 2 metus iki priėmimo į pagrindines ir vientisąsias studijas. Ir naujai priimtame Mokslo ir studijų įstatyme nustatyta analogiška įsigaliojimo tvarka“, - teigė J.Sabatauskas.

Primename, kad dvyliktokams Švietimo ir mokslo ministerija pratęsė brandos egzaminų pasirinkimo laiką iki kovo 10-osios.

„Bandau įsivaizduoti, kokios psichologinės būsenos buvo abiturientai 2 dienas prieš egzaminą sužinoję, kad jo nebereiks, o reiks kito, - apie pakeistą stojimo į aukštąsias mokyklas tvarką kalbėjo J. Sabatauskas. - Manau, žala padaryta milžiniška ir neatitaisoma.“ 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų