Pereiti į pagrindinį turinį

Kaliningrado spauda: Lietuvos diplomatas vairavo girtas

2009-05-25 09:35

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) neigia Kaliningrado žiniasklaidos pranešimus, kad Lietuvos konsulas Mindaugas Jackevičius vietos milicijai prie vairo įkliuvo girtas ir be dokumentų.

Kaliningrado savaitraštis "Trideviatyj region" penktadienį pranešė, kad miesto centre milicininkai sustabdė automobilį BMW, kuris prieš kelias valandas sukėlė eismo įvykį ir pasišalino iš įvykio vietos.

BMW vairuotojas neva prisistatė Lietuvos konsulu, tačiau paprašytas pateikti vairuotojo pažymėjimą ir mašinos dokumentus atsakė, kad jų su savimi neturi. Milicininkai taip pat teigė pajutę alkoholio kvapą, o ir pats vairuotojas patvirtino, kad prieš sėsdamas prie vairo jis išgėrė alaus.

Straipsnyje teigiama, kad pareigūnai pasiūlė iškviesti konsulato atstovą ir perduoti jiems BMW automobilį, tačiau vairuotojas ignoravo pasiūlymą. Remdamiesi Ženevos konvencija dėl diplomatinės neliečiamybės milicininkai leido likusį kilometrą iki konsulato vairuoti pačiam diplomatui.

Vėliau esą išaiškėjo, kad automobilio vairuotojas išties yra Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade konsulas M.Jackevičius, kuris reziduoja ten jau penketą metų ir rūpinasi ekonomikos klausimais.

Lietuvos URM suskubo paneigti šią informaciją. URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rolandas Kačinskas portalui Alfa.lt paneigė savaitraščio "Trideviatyj region" informaciją: "Gavome informacijos apie šį faktą iš Kaliningrado žiniasklaidos, mūsų generalinis konsulas Vaclavas Stankevičius susisiekė su atitinkamomis Kaliningrado tarnybomis. Konkrečiai – su Kaliningrado kelių inspektorių vadovu. Šis patvirtino, kad tokio įvykio niekas nėra užregistravęs, taip pat nesurašytas protokolas. Ažiotažą keliančiame straipsnyje nėra nei datos, nei įvykio detalių, todėl jis neatrodo labai patikimas. Kol kas mūsų komentaras yra toks, nieko daugiau pasakyti negaliu", – sakė jis.

Generalinis konsulas V.Stankevičius taip pat buvo kategoriškas. "Aš ramus dėl M.Jackevičiaus. Jis labai atsakingas žmogus", – "Vakarų ekspresui" sakė diplomatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų