Karbonadus „gardina“ dulkės Pereiti į pagrindinį turinį

Karbonadus „gardina“ dulkės

2005-06-30 09:00

Karbonadus „gardina“ dulkės

Šiemet dėl nepastovių orų lauko kavinės nelūžta nuo klientų antplūdžio, tačiau jų savininkai, kaip ir kiekvienais metais, vėl susiduria su tomis pačiomis – higienos problemomis. Kavinių stalai apdulka, šalia patiektų karbonadų lekia automobiliai, vėjas neša šiukšles tiesiai į lėkštę.

Nors lauko kavinėmis priimta vadinti lauke greta barų ir restoranų įsikūrusius plotus su papildomais staliukais, Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojas Rimantas Armonas aiškino, kad lauko kavinės – tai pajūryje įsikūrusios stacionarios kavinės. Jose prekiaujama gėrimais, dešrainiais, čeburekais bei kitais lengvais užkandžiais. „Miestiečių lauko kavinėmis vadinamos vietos tėra barų ir restoranų salių išplėtimai“, - pasakojo valdininkas.

Šiemet buvo išduota 14 leidimų prekybai lauko kavinėse pajūryje ir 35 leidimai barų salėms išplėsti mieste.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gydytoja higienistė Jūratė Mačiulienė dienraščiui sakė, kad patikrinimų metu pajūryje esančiose kavinėse didelių nusižengimų aptikta nebuvo. „Smėlio ar dulkių nerandame. Tačiau kartais šaldymo įrenginiai neatlaiko karščio, todėl produktai ima gesti. Taip buvo ankstesniais metais. Šiemet lauksime didesnio karščio ir žmonių antplūdžio, o tada rengsime reidus į šias lauko kavines“, - tikino J.Mačiulienė.

Medikė aiškino, kad tarnyba labiau tikrina gamybą, o ne vartojimą. „Žmonės patys turi pasirūpinti savo sveikata ir nuspręsti, ar jie nori prisėsti lauke, ar eiti į kavinės vidų. Šiaip lauke daugiau geriama, o ne valgoma“, - mano J.Mačiulienė.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro ekspertizės skyriaus vedėja Rita Beržanskaitė „Klaipėdai“ sakė, kad, valgant lauke, grėsmės sveikatai nėra. „Kol patiekalą atneša iš virtuvės, jis tikrai nesugenda net ir spiginant saulei. Be abejo, negerai, kad kai kurios lauko kavinės yra pačiame centre, prie judrių gatvių. Jas galėtų įkurti ramiuose kiemeliuose ar bent jau apjuosti želdiniais“, - tvirtino medikė. Pasak jos, tokių kavinių stalai turi būti nuolat šluostomi, nes lauke jie apdulka greičiau.

Didžiausios Klaipėdos centre esančios lauko kavinės „Čili kaimas“ direktorė Vaida Jasulaitytė tikino, kad stalai yra šluostomi po kiekvieno kliento pasėdėjimo, o jeigu valgančiųjų nėra, padavėjai stalus vis tiek periodiškai nuvalo. „Įrankius, duoną nešame pridengtus, o patiekalo juk nepridengsi“, - sakė prie pat Herkaus Manto gatvės įsikūrusios kavinės direktorė. V.Jasulaitytė argumentavo, kad dulkių nemažai ir patalpose. „Gyvename mieste, tad niekur nepabėgsi“, - mano ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų