Pereiti į pagrindinį turinį

Kariuomenės atstovas: šauktinių atvykimo į skyrius rodiklis – geras

2015-06-11 15:21 diena.lt inf.
A. Pliadžio / KAM nuotr.

Į regioninius karo prievolės ir komplektavimo skyrius jau atvyko 8 proc. šaukiamųjų, teigia kariuomenės atstovas.

„Tai iš tiesų yra geras rodiklis, net galima teigti, kad šimtaprocentinis, atsižvelgiant į tai, jog numatyta, kad visi karo prievolininkai atvyks iki rugsėjo pabaigos ir jų atvykimas yra išdėstytas tolygiai, t. y. maždaug po 25 proc. per mėnesį“, - Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ketvirtadienį išplatintame pranešime sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis.

Ketvirtadienį suėjo 20 darbo dienų nuo šauktinių sąrašų paskelbimo, per šį terminą Krašto apsaugos savanorių pajėgų Regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai turėjo išsiųsti šaukiamiems karo prievolininkams visus šaukimo nurodymus. Šaukimo nurodymuose karo prievolininkams įrašytos atvykimo į skyrius datos. Jos paskirtos nuo gegužės pabaigos iki rugsėjo pabaigos pagal karo prievolininkų eilės numerius šaukiamųjų sąrašuose.

Pasak Ž.Adamonio, dalis karo prievolininkų atvyko anksčiau nei jiems paskirta.

„Apie galutinius ir realius statistinius rodiklius kalbėti dar ankstoka, nes dar tik atvykimo pradžia, o teigti apie vangią šaukiamųjų reakciją mažų mažiausiai būtų neteisinga“, – sako jis.

Regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai rekomenduoja karo prievolininkams su jais susisiekti, jei praėjus maždaug savaitei nuo paskutinių šaukimo nurodymų išsiuntimo jie dar nebūtų gavę šaukimo nurodymo savo deklaruotos gyvenamosios vietos adresu.

Gavus informaciją, kad šaukimo nurodymai nepasiekė adresatų, su karo prievolininkais bus bandoma susisiekti siunčiant šaukimo nurodymus per jų artimuosius, darbovietes. Paieškai taip pat gali būti pasitelktos kitos valstybės ir savivaldybių institucijos, Lietuvos diplomatinės atstovybės ir konsulinės įstaigos. Tik kraštutiniu atveju paieška būtų vykdoma per policiją.

„Atsakomybė būtų taikoma tik tiems karo prievolininkams, kurie neatvyktų į regioninius karo prievolės ir komplektavimo skyrius jiems paskirtu laiku ir nebandytų susisiekti, suderinti atvykimo į laiko, negautų karo prievolės atidėjimo ar atleidimo vienu iš įstatymų numatytu pagrindų“, - aiškina KAM.

2015 metais šaukimo į devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą nurodymai išsiųsti 36 825 jaunuoliams.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. asmenų, pirmenybę teikiant savanoriams. Savanoriškai atlikti tarnybą jau pareiškė norą per 1800 asmenų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų