Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatorių rinkimų strategiją paviešino M.Adomėnas?

2012-08-01 10:59
Konservatorių rinkimų strategiją paviešino M.Adomėnas?
Konservatorių rinkimų strategiją paviešino M.Adomėnas? / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Kas nutekino slaptą informaciją žiniasklaidai apie tai, kaip konservatoriai ruošiasi rinkimams? Atsakymo į šį klausimą dešiniųjų viršūnės vakar ieškojo visą dieną. Jų akys krypsta į parlamentarą Mantą Adomėną.

Išmėsinėta partijos rinkimų strategija, rinkimų taktika ir kitos svarbios detalės. Tai vakar tapo žinoma visuomenei. Taip atsitiko todėl, kad žiniasklaidai buvo nutekintas rinkimų štabo narių pasitarimo su viešųjų ryšių specialistais protokolas.

Dešinieji vakar nuo pat ryto pradėjo ieškoti išdaviko. Keli konservatorių rinkimų štabo nariai, dienraščio žiniomis, pirštu bedė į parlamentarą M.Adomėną. Šis – neeilinė figūra. Jis yra rinkimų štabo vadovo pavaduotojas.

Teigiama, esą slaptus partijos popierius žiniasklaidai parodė būtent jis. M.Adomėnas esą vienam dienraščiui taip atsidėkojo už tai, kad šis paskelbė apie jo planus trauktis iš rinkimų štabo. Tai davė rezultatų: kitą dieną M.Adomėnas „persigalvojo“ ir iš štabo nusprendė nebesitraukti.

Šios istorijos herojai, žinoma, tokią informaciją neigia. „Žinome, kas nutekino. Ne, tai ne M.Adomėnas“, – vakar suirzęs kalbėjo dešiniųjų rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna. Tiesa, jis tik patvirtino, kad išdavikas – saviškis.


Konservatoriai: paviešinta medžiaga yra nuotrupos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) centrinis rinkimų štabas nepaneigė, kad vakar paviešinti pokalbių apie rinkimų strategiją fragmentai atitinka tikrovę.

„Mums malonu, kad mūsų nežinia iš kur ištrauktų pokalbių nuotrupos turiningesnės ir nusipelno daugiau viešojo dėmesio negu mūsų politinių oponentų paskelbtos programos“, – pareiškė štabo vadovas R.Alekna.

TS-LKD pranešė visada sieksiantys „informuoti rinkėjus apie tikrąją padėtį, galimų politinių pasirinkimų padarinius Lietuvos valstybei bei jos žmonių gerovei ir objektyviai vertinti oponentus“.

Žiniasklaidoje vakar paskelbta, kad TS-LKD rinkimų štabe esą strateguota, kaip derėtų vykdyti konservatorių rinkimų kampaniją: gerinant premjero ir partijos lyderio Andriaus Kubiliaus įvaizdį, juodinant oponentus, gąsdinant rinkėjus problemomis valstybei, jeigu rudenį nebus pasirinktas „politikos tęstinumas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų