Pereiti į pagrindinį turinį

Laukia kito kandidato

2008-12-03 09:00

Paskirtasis premjeras Andrius Kubilius tikisi, kad Tautos prisikėlimo partija (TPP) pasiūlys kitą kandidatą į aplinkos ministrus vietoj Neringos vicemero Arūno Burkšo.

A.Kubilius leidžia suprasti, jog Prezidentas Valdas Adamkus netvirtins šios kandidatūros, todėl laukia kitos, kad jo siūlomas kandidatas į ministrus nebūtų atmestas.

"Kiek suprantu, TPP vadovai ir frakcija žino Prezidento nuomonę. Tikiuosi, kad jie gali į ją iš anksto reaguoti nelaukdami, kol ji bus realizuota", – žurnalistams vakar sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar teiks A.Burkšą, jei TPP nepasiūlys kito kandidato, būsimasis premjeras sakė galvosiąs, kaip elgtis.

"Tokiu atveju pagalvosiu, kaip toliau reikia elgtis, bet manau, kad jie tikrai žino padėtį ir turėtų įvertinti visas aplinkybes", – sakė A.Kubilius.

TPP vadovas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas vakar dar kartą žurnalistams patvirtino, jog niekas nesikeičia, partijos kandidatas yra A.Burkšas. Pats Neringos vicemeras irgi tvirtina neketinantis trauktis.

Prieš A.Burkšo kandidatūrą į aplinkos ministro postą protestuoja nevyriausybinių organizacijų atstovai.

A.Burkšas tvirtina, jog reiškiami kaltinimai – nepagrįsti, o jis pats tapęs atpirkimo ožiu. Neringos vicemeras teigia, jog dėl projektų, kuriuos teismas pripažino negaliojančiais, jis Neringos savivaldybės taryboje balsuodavęs prieš.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų