Pereiti į pagrindinį turinį

L.Dinius dar žada pusryčiauti su koalicijos lyderiais

2009-07-21 23:13
L.Dinius dar žada pusryčiauti su koalicijos lyderiais
L.Dinius dar žada pusryčiauti su koalicijos lyderiais / Gedimino Bartuškos nuotr.

Besiblaškanti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcija vėl nebekalba apie spartų pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos. „Tai būtų mažų mažiausiai neatsakinga“, - antradienį vakare portalui sakė TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius.

Jis ketina trečiadienį ryte dalyvauti Vyriausybės rūmuose rengiamuose tradiciniuose, kas savaitę rengiamuose valdančiosios koalicijos partijų ir frakcijų lyderių pusryčiuose, kuriuose aptariami svarbiausi politiniai ir valstybės valdymo klausimai. „Taip, žadu dalyvauti“, - patvirtino L.Dinius, paklaustas, ar vyks į pusryčius.

Šiame susitikime TPP frakcijos seniūnas ketina kelti klausimą dėl kuo spartesnio pernai lapkritį pasirašytos valdančiosios koalicijos sutarties peržiūrėjimo „pagal dabartines politines realijas“.

Sutartį pernai pasirašė keturios centro dešinės partijos - TPP, taip pat Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga. Pagal sutartį, postais Seime ir Vyriausybėje pasidalinta pagal kiekvienos iš keturių partijų turimus parlamentarų mandatus.

Praėjusią savaitę nuo TPP frakcijos atskilo 7 nariai ir įsteigė TPP pirmininką, Seimo vadovą Arūną Valinską remiančią „Ąžuolo“ frakciją. Likusieji 13 TPP frakcijos narių, vadovaujamų L.Diniaus, pareiškė nepasitenkinimą tuo, kad atnaujinant Vyriausybę nebuvo pakeisti du TPP deleguoti ministrai ir šiai partijai neduotas trečias ministro portfelis.

L.Dinius tvirtina, kad koalicijos sutartį būtina peržiūrėti į dvi frakcijas suskilus TPP atstovų Seime grupei. Pasak jo, naujai sudarytoje sutartyje turi būti užtikrinti pakankami valdžios svertai TPP frakcijai, nes šios partijos deleguoti kultūros ir aplinkos ministrai esą priklauso „Ąžuolo“ šalininkams.

Premjeras, Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius siūlo dėl koalicijos sutarties peržiūros tartis rugsėjo mėnesį, kai Seimas sugrįš į darbą po šios savaitės pabaigoje prasidėsiančių atostogų.

L.Dinius su tuo nesutinka ir reikalauja jau dabar pradėti derybas. Priešingu atveju TPP frakcija grasina apsvarstyti galimybę jau dabar trauktis iš valdančiosios koalicijos. Ji jau žadėjo tai padaryti antradienį, kai balsavo prieš Vyriausybės pasiūlytas pataisas šių metų biudžete ir pridėtinės vertės mokesčio pakėlimą nuo 19 iki 21 procento, tačiau persigalvojo. TPP frakcijos blaškymasis nesutrukdė pritarti šiems projektams.

Premjeras yra pareiškęs, kad koalicijos partneriai turėtų palaikyti savo sudarytos Vyriausybės strateginius pasiūlymus arba išeiti iš koalicijos.

Dabartinė penkių frakcijų valdančioji dauguma turi 84 Seimo narius. Jeigu TPP iš jos pasitrauktų, koalicija turėtų minimalią persvarą Seime - 71 mandatą iš 141.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų