Pereiti į pagrindinį turinį

Liepos 3-ioji – diena be plastikinių maišelių

2018-07-03 11:28 diena.lt inf.

Liepos 3 dieną visame pasaulyje švenčiama diena ne plastikinių maišelių. Tarptautinės dienos iniciatoriai ragina nors vieną dieną plastikinius maišelius pakeisti popieriniais, o geriausia – pasisiūti daugkartinių medžiaginių maišelių ir drąsiai juos neštis į parduotuves.

Pixabay nuotr.

„Siūkimės juos patys (kad ir netobulus, kad ir be siuvimo mašinos), dovanokime draugams, papasakokime šalia esantiems, kodėl daugkartiniai maišeliai tokie svarbūs, nebijokime jų neštis parduotuvėn – visokiais būdais skleiskime žaliąją žinutę“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje antradienį rašė Monika Levickaitė, iniciatyvos „Žalia žinutė“ sumanytoja.

„Vienas plastikinis maišelis gali irti iki 100 metų, atitinkamai į kokias sąlygas pakliūva, tačiau tai naftos produktas, todėl jis niekada visiškai neišnyks, o tik suirs iki mikrodalelių, kurios apnuodys aplinką. Taigi jei vienas lietuvis sunaudoja virš 200 plastikinių maišelių per metus, tai naudodamas daugkartinį jis sutaupytų didžiulius kiekius plastiko“, – pataria mergina.

Tarptautinę dieną be plastikinių maišelių siūloma pirmiausia švęsti savo šeimoje: atsisakyti jų patiems ir mokyti to savo vaikus. Parduotuvių savininkai skatinami ne tik nesiūlyti jų savo klientams, bet ir skatinti pirkėjus maišelius ar indus skystiems produktams atsinešti patiems: pavyzdžiui, už tai suteikiant nuolaidų prekėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų