Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva dalyvaus pasaulinėje parodoje „EXPO 2017“

2016-06-14 07:47 diena.lt inf.

Pirmadienį Aplinkos ministerijoje pasirašyta Lietuvos ir pasaulinės parodos „EXPO 2017“ organizatorių sutartis. Ja mūsų šalis oficialiai patvirtino, kad dalyvaus šioje parodoje, kuri vyks Kazachstano sostinėje Astanoje.

Sutartį pasirašė „EXPO 2017“ komisaras, Kazachstano užsienio reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Rapil Zhoshibayev ir Lietuvos ekspozicijos komisaras, Aplinkos ministerijos Parodų organizavimo skyriaus vedėjas Romas Jankauskas.

Paroda „EXPO 2017“ Astanoje prasidės lygiai po metų – 2017-ųjų birželio 10 d. – ir vyks tris mėnesius. Jos pagrindinė tema – ateities energija.

„Atsinaujinanti energetika – šiuo metu ne tik madingas terminas, bet ir aktuali ir perspektyvi energijos gavybos sritis. Šiame sektoriuje matomas itin ryškus technologijų vystymasis. Tikiu, kad ateis toks laikas, kai sugebėsime pasigaminti sau pakankamai elektros energijos iš saulės ar kitų atsinaujinančių šaltinių, neteršdami gamtos ir nekeldami jai pavojaus. Džiugu, kad pastarąjį dešimtmetį Lietuva ir Kazachstanas atrado daug bendrų interesų įvairiose dvišalėse bendradarbiavimo srityse. Viliuosi, kad mūsų dalyvavimas parodoje ne tik reprezentuos šalį pasauliniame kontekste, bet ir padės stiprinant ekonominius ryšius, skatinant investicijas bei atvers naujas bendradarbiavimo galimybes su Kazachstanu“ – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Šia sutartimi „EXPO 2017“ organizatoriai įsipareigoja Lietuvos paviljonui įsirengti iki šių metų pabaigos neatlygintinai suteikti daugiau kaip 530 kvadratinių metrų erdvę Astanoje baigiamo statyti „EXPO 2017“ komplekso Europos sektoriuje. Mūsų šalies ekspozicija įsikurs šalia Jungtinės Karalystės, Italijos ir Vengrijos paviljonų. Aplinkos ministerija netrukus skelbs Lietuvos paviljono projekto konkursą.

„EXPO 2017“ bus dvyliktoji pasaulinė paroda, kurioje dalyvaus Lietuva. Pirmą kartą pasaulinėje parodoje Paryžiuje 1900 m. mūsų šalis dalyvavo neoficialiai. Aplinkos ministerijai „EXPO 2017“ bus septintoji pasaulinė paroda, kurioje ji organizuoja mūsų šalies pristatymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų