Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos konsulate Sankt Peterburge – sambrūzdis

2015-12-19 21:58
A. Ufarto / BFL nuotr.

Prieš šventes Lietuvos konsulato Sankt Peterburge darbuotojai vos spėja suktis. Kaip įprasta, padaugėja norinčiųjų gauti vizas ir šventes praleisti Lietuvoje. Prieš du mėnesius įvedus naują tvarką ir pradėjus imti pirštų atspaudus, vieno žmogaus aptarnavimas pailgėjo tik dviem minutėmis.

Nuo pat ryto konsulate būriuojasi žmonės, norintys gauti vizą į Lietuvą. nepaisant įtemptos geopolitinės padėties , kai kurie šventes rengiasi praleisti Lietuvoje.

„Mes nedalyvaujame politikoje, tikimės, kad žmonės gerai priims. Nuvažiuosiu – pažiūrėsiu, kaip ten“, – sakė eilėje laukiantis vaikinas.

„Važiuoju su tėvais į Druskininkus, jie seniai norėjo ten patekti. Tėvai gyvena Kaliningrade ir iš ten važiuosime mašina“, – sakė mergina.

Šiuo metu tarp interesantų mažiau  kelionių agentūrų  atstovų. Pasak jų, turistų srautas į Lietuvą sumažėjo apie 70 procentų. Nors,  lyginant su Latvija ir Estija, Lietuva pirmauja siūlydama įdomesnę programą ir mažesnes kainas.

„Estijoje už naktį viešbutyje vidutiniškai reikia mokėti 55, o Lietuvoje – 35 eurus. Gaila, kad nebėra tiesioginio traukinio, važiuoti šešiolika valandų autobusu per sunku“, – pasakojo turizmo agentūros „Airbaltic Travel“ atstovas Sergejus Gridinas.

Nuo rugsėjo Lietuvos ir kitų Šengeno vizas išduodančių šalių konsulinėse atstovybėse Rusijoje pradėti imti pirštų atspaudai. Lietuvos konsulato darbuotojai sako nerimavę, kaip pavyks susitvarkyti su biometriniais duomenimis. Pasirodo – jaudintasi be reikalo, ilgiau užtrunkama tik su vyresniais žmonėmis, kurių pirštų atspaudai ne tokie ryškūs.

„Bijojom, kad tai užtruks per daug ilgai, ir klientai bus nepatenkinti, tačiau mūsų baimės nepasiteisino. Sistema dirba labai neblogai, duomenų paėmimas užtrunka pora minučių, tai maždaug tiek laiko pailgėja vieno kliento duomenų apdorojimas“, – pasakojo Lietuvos konsulato Sankt Peterburge ministras patarėjas Kęstutis Stankevičius.

Nuo pernai turintys dvigubą pilietybę Rusijos gyventojai privalo pranešti, kokią pilietybę be Rusijos dar turi. Nepranešus gresia didelės baudos, todėl, pasak konsulato darbuotojų, kai kurie lietuviai nenorėdami prarasti darbo atsisako Lietuvos pilietybės. Tačiau daugiau norinčiųjų  ją atkurti.

„Yra susirūpinę ateitimi ir sako maža, kas gali įvykti, geriau kad vaikas turėtų, labai prisimena savo lietuviškas šaknis, ypač tie, kurie kažkada buvo ištremti, represuoti ir pasiliko“, – kalbėjo Lietuvos konsulato Sankt Peterburge antroji sekretorė Dalė Mickienė.

Pernai Lietuvos konsulate buvo išduota dvidešimt aštuoni tūkstančiai vizų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų