Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos pilietybę gavę dvyniai iš Latvijos apsiverkė

2013-02-01 21:27

Latvijoje gimę ir ten gyvenantys dvyniai, solidūs verslininkai Normundas ir Nauris Maciai – Lietuvos ir krepšinio gerbėjai iki kaulų smegenų. Penktadienį šią meilę ne tik žodžiais, bet ir tatuiruotėmis ant savo kūno deklaruojančių brolių svajonė išsipildė: Vilniuje jie prisiekė Lietuvai ir tapo mūsų šalies piliečiais.

„Neįmanoma apsakyti šios laimės. Tokią euforiją patyrėme, kai lietuviai pirmą kartą olimpinėse žaidynėse Barselonoje iškovojo bronzos medalius“, – švytėjo 42 metų Normundas Macius ir po akimirkos prisipažino, kad tardami priesaikos žodžius jie labai jaudinosi.

VRM ministerijoje Vilniuje šią svarbią dvyniams akimirką stebėjo daug jų draugų, artimųjų, taip pat ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – dvyniai Lavrinovičiai. Drauge su dvyniais iš Latvijos ministerijoje himną traukė ir maestro Virgilijus Noreika. Aidint himnui latviai apsiverkė. Ministerijos darbuotojai teigė dar neregėję tokios jaudinančios ceremonijos.

Žinią, kad penktadienį broliams Maciams reikės apsilankyti VRM, pirmasis pranešė jiems daug padėjęs žurnalistas, televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis.

„Nuo tos akimirkos iš jaudulio negalėjome užmigti“, – juokėsi Normundas, kuris su broliu Nauriu jau vaikystėje svajojo tapti Lietuvos piliečiais, o pastaruosius metus tai tapo nedavusiu ramybės virusu.

„Mes – lietuviai. Visi mūsų draugai ir pažįstami Latvijoje tai žino“, – su ryškiu latvišku akcentu sakydavo broliai.

Jų tėvas buvo klaipėdietis, mama – latvė. Broliai gimė Latvijoje, netoli Lietuvos sienos – vos keli kilometrai nuo Kvetkų kaimo Biržų rajone.

Latvijoje verslą plėtojantys 42 metų vyrai dabar gyvena Rygoje ir yra nuolat supami latvių, todėl jų kalboje ir jaučiasi šios tautos kalbos akcentas. Tačiau širdys, ko gero, jau seniai buvo trispalvės, kaip mūsų valstybės vėliava.

Plačiau apie intriguojantį Macių gyvenimą, tatuiruotes ir nuotykius skaitykite šeštadienio „Kauno dienoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų