Pereiti į pagrindinį turinį

LRTK aiškinasi, ar Rusijos televizijų laidose nebuvo draudžiamos informacijos

2014-03-04 18:17
BNS inf.
K.Vanago/BFL nuotr.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) aiškinasi, ar pastarosiomis dienomis kabelinėse televizijose rodytose Rusijos televizijų laidose nebuvo draudžiamos platinti informacijos.

Su tokiu klausimu LRTK antradienį kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorę Zitą Zamžickienę. Apie savo sprendimą komisija praneša nedelsdama informuosianti Lietuvos kabelinių televizijų asociaciją.

Pasak pranešimo, LRTK antradienį specialiame posėdyje vertino šiomis dienomis Rusijos televizijos kanaluose, kurie retransliuojami Lietuvos kabelinių televizijų tinkluose, rodytas informacines ir analitines programas.

Komisijos nuomone, dalyje šių kanalų buvo sistemingai ir nuosekliai pateisinama Rusijos kariuomenės invazija į suverenios valstybės - Ukrainos - teritoriją.

Komisija primena, kad Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnyje įtvirtintas vienareikšmiškas draudimas skleisti informaciją, kuria kurstomas karas, smurtas ar neapykanta, tyčiojamasi, niekinama, kurstoma diskriminacija, raginama susidoroti su žmonių grupe.  Taip pat draudžiama platinti dezinformaciją.

Komisija primygtinai ragina visus Lietuvoje veikiančius viešosios informacijos platintojus, o ypač retransliuojančius kitų šalių programas, atidžiai vertinti programų turinį, kuriuo gali būti platinama dezinformacija ir kurstomas karas. Už tokios informacijos platinimą yra numatyta ir baudžiamoji atsakomybė.

Komisija taip pat atkreipia užsienio programų retransliuotojų dėmesį, jog pagal Visuomenės informavimo įstatymą jie privalo užtikrinti, kad viešoji informacija visuomenės informavimo priemonėse būtų pateikiama teisingai, tiksliai ir nešališkai. Vartotojams  privalo būti užtikrinta patikimų ir nešališkų informacijos šaltinių įvairovė, taip pat ir rusų kalba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų