Pereiti į pagrindinį turinį

"Maisto banko" simbolis – viršukalnėje

2010-08-28 23:59
Patriotas: R.Baronas Kazbeko viršūnėje iškėlė darbovietės vėliavą.
Patriotas: R.Baronas Kazbeko viršūnėje iškėlė darbovietės vėliavą. / Asmeninio albumo nuotr.

Labdaros organizacijos "Maisto bankas" simboliai nuo šiol šilumą skleidžia ir ledynų kaustomose viršukalnėse. Lietuvos alpinistai vėliavą su labdaros fondo logotipu iškėlė Gruzijos Kazbeko kalno viršuje, penkių kilometrų aukštyje.

Penkios dienos kopimo, pilna kuprinė, stingdantis šaltis – taip atrodė alpinisto Rimanto Barono kelionė į Gruzijos viršukalnę Kazbeką (5033 m). Tikslas buvo pasiektas rugpjūčio 9-ąją – kalno viršūnėje suplevėsavo iš Lietuvos atsivežta vėliava.

"Alpinistai turi tradiciją viršūnėje iškelti savo valstybės, savo miesto, savo įmonės vėliavas ar kitus ženklus. Papasakojau savo planus kolegoms, jie padarė vėliavėlę, o man teliko įkopti", – juokavo R.Baronas.

R.Baronui vėliavą pagaminę bendradarbiai pasirūpino, kad joje greta darbovietės "City Service" pavadinimo atsirastų ir užrašas "Maisto banko" draugas". Kodėl? Tam, kad išskirtinis žygis atkreiptų tautiečių dėmesį į prasmingą labdarių veiklą Lietuvoje.

Pasak R.Barono, Kazbeko viršukalnė buvo pasiekta ilgai ir nelengvai kopus. Dvi dienas alpinistai ėjo nuo Kazbegio miestelio iki bazinės meteorologijos stoties, ten porą dienų aklimatizavosi, atliko kelis treniruotės pobūdžio kopimus.

Su kitais trimis savo bendražygiais Rimantas į paskutinį etapą išsiruošė apie 3 val. nakties. Po septynių valandų kelio, kuriuo einant lydėjo stingdantis šaltis ir ledo plyšių pasalos, alpinistai jau stovėjo debesų ir sniego apsuptoje viršukalnėje.

Kalnais R.Baronas susidomėjo besimokydamas Kauno politechnikos institute (dabar KTU), ir kai tik pavyksta, taip leidžia visas savo atostogas. Jis kelis kartus yra lankęsis Kaukazo, Pamyro, Tian Šanio kalnuose, įveikęs nemažai įvairaus sudėtingumo perėjų. Įspūdingesni R.Barono laimėjimai yra net tris kartus įveikta aukščiausia Alpių viršūnė Monblanas (4807 m), taip pat Monte Rosa (4634 m), 2002 m. Pamyre – Lenino kalno viršūnė (7134 m).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų