Pereiti į pagrindinį turinį

Matematikos egzaminas išgąsdino ne visus

2015-06-05 14:20

Šiandien visoje šalyje abiturientai laikė valstybinį matematikos brandos egzaminą.

Šiandien visoje šalyje abiturientai laikė valstybinį matematikos brandos egzaminą. Prie jo užduočių palinko daugiau nei 15 tūkst. mokinių. Šis egzaminas laikomas vienu populiariausių po lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos egzaminų.

Dauguma kalbintų Kauno „Saulės“ gimnazijos abiturientų teigė, kad egzaminas nebuvo toks sunkus, kokio tikėjosi.

„Tikėjausi kosminių užduočių, bet viskas buvo normaliai. Laiko buvo skirta užtektinai, tačiau paskutinio uždavinio neišsprendžiau, nes nesupratau“, – teigė Kauno „Saulės“ gimnazijos abiturientė Emilė Babenskaitė.

Ji neslėpė, kad šiek tiek trukdė jaudulys ir nuolat šnibždėję pedagogai.

Kita abiturientė Gabrielė antrino kolegei teigdama, kad egzamino užduotys visiškai nenustebino. „Panašaus egzamino ir tikėjausi, nors iš visų, kuriuos jau laikiau (anglų kalbos valstybinis, lietuvių kalbos ir literatūros bei biologijos egzaminai), šitas buvo sunkiausias. Trečios dalies užduočių beveik niekas neišsprendė“, – pasakojo mergina.

„Bandomasis egzaminas buvo žymiai lengvesnis nei tikrasis. Sunkiausios užduotys buvo su funkcijomis, integralais ir kampais. Besimokydamas joms skyriau mažiausiai dėmesio“, – nusiminęs pasakojo abiturientas Dainius Prunskus.

Daug laiko mokslams neskiriantis abiturientas Benas Anskaitis iš egzamino išėjo puikiai nusiteikęs. „Tikėjausi daug sunkesnių uždavinių. Manau, kad savo lūkesčius tikrai patenkinau. Galvojau, kad bus blogiau, tačiau pamatęs užduotis labai apsidžiaugiau. Tikiuosi sulaukti labai gerų rezultatų“, – su šypsena veide dėstė vaikinas.

Matematikos valstybiniame brandos egzamine buvo galima naudotis skaičiuotuvu be tekstinės atminties, t. y. skaičiuotuvu, kurio klaviatūra neturi viso lotyniškojo raidyno ir skaičiuotuvo ekrane gali būti matomos viena arba dvi eilutės, iš kurių viena skirta veiksmui užrašyti, kita – atsakymui pateikti. Egzamino vykdymo reikalavimuose pateikti skaičiuotuvų pavadinimai, kuriais buvo galima naudotis egzamino metu.

Matematikos valstybinis brandos egzaminas vyko šimtas penkiasdešimt trijuose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose. 

Brandos egzaminų pagrindinė sesija prasidėjo gegužės 2 dieną ir truks iki birželio 19 dienos, o birželio 22 – liepos 7 dienomis vyks pakartotinė sesija.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 37 tūkst. 279 kandidatai.

Norint gauti brandos atestatą reikia išlaikyti bent du brandos egzaminus: privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną dalyko brandos egzaminą. Be valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, mokinys gali laikyti ne daugiau kaip šešių dalykų brandos egzaminus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų