Pereiti į pagrindinį turinį

Mažėja procedūrų prieš Lietuvą dėl europinės teisės pažeidimų

2015-07-11 14:30 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Dėl teisinės sistemos ir jos taikymo neatitikimų europinei teisei prieš Lietuvą pernai vykdytos 26 procedūros. Lyginant su 2011-aisiais, šis skaičius sumažėjo beveik trečdaliu, rodo Europos Komisijos (EK) ataskaita.

EK duomenimis, pernai pradėta 21 nauja byla dėl pavėluoto ar neteisingo Europos Sąjungos (ES) teisės perkėlimo į nacionalinę teisę, taip pat dėl netinkamo ES teisės taikymo, dar penkios buvo tęsiamos iš anksčiau.

Pagal bendrą EK procedūrų skaičių Lietuva pernai buvo tarp pažangiausių valstybių: tiek pat procedūrų vykdyta prieš Latviją ir Daniją, mažiau - tik prieš Maltą (18), Estiją (16), Kroatiją (10). Pagal vykdomas procedūras dėl pažeidimų pirmavo Graikija ir Italija (po 89) bei Ispanija (86).

Didesniąją dalį sudarė procedūros dėl netinkamo teisės aktų perkėlimo (16) Lietuvoje, 10 jų pradėta dėl vėlavimo perkelti direktyvas.

Daugiausia - 36 bylos - prieš Lietuvą buvo vykdomos 2011-aisiais, ir nuo šių metų nuosekliai mažėjo.

Daugiausia pažeidimų bylų prieš Lietuvą 2014-aisiais nagrinėta mobilumo ir transporto, vidaus rinkos (po 5), vidaus reikalų, sveikatos apsaugos ir vartotojų (po 2) srityse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų