Pereiti į pagrindinį turinį

Medikai verčia du ministrus

2009-06-04 23:59
Autoritetas: medikai nušvilpė savo ministrą A.Čapliką.
Autoritetas: medikai nušvilpė savo ministrą A.Čapliką. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Greitosios pagalbos automobiliais Seimą apsupę medikai vakar reikalavo, kad atsistatydintų sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys.

Piketą prie Seimo surengę medikai sakė, kad jų netenkina Vyriausybės sprendimas suvienodinti darbo savaitės ir atostogų trukmę visiems medikams, taip pat A.Čapliko pasirašytas įsakymas, kuriuo mažinami medicinos paslaugų įkainiai.

Pasak Lietuvos medikų profesinės sąjungos pirmininkės Albinos Kavaliauskaitės, A.Čaplikas ir R.Dagys atsakingi už profesinės rizikos, kuri didėja augant krūviui, valdymą.

"Jeigu jie tai derina tik tarpusavyje, tai tegu atsistatydina", – žurnalistams per protesto akciją sakė A.Kavaliauskaitė.

Pikete, be Vilniaus medikų, dalyvavo medikai iš Švenčionių, Šiaulių, Akmenės, Pakruojo, Klaipėdos ir kitų miestų.

Plakatais "Nuvarytus arklius nušaunat?", "A.Čapliko vizija – greitoji pagalba be emocinės ir protinės įtampos", "Receptas valdininkams – ricinos aliejus, išgėrę atsisėskit ir pamąstykit, ką jūs darote", "Šiandien ponas, rytoj lavonas", "Sveikatos apsaugos ministerijai – proto krizė" ir skanduodami "Aš pavargęs, tu numiręs" piketuotojai švilpdami sutiko A.Čapliko paaiškinimus.

"Nesu burtininkas, jeigu nėra pinigų, aš jų daugiau negaliu duoti. Kalbėkime apie teisingą ir protingą pinigų panaudojimą", – piketuotojams sakė ministras ir pabrėžė, kad sprendimai priimami prie derybų stalo.

"Niekur Europoje nėra išskirtinių medikų. Išlygų tvarka galioja nuo kokių 1960 m. ir ji nenormali – aš neturiu ką atsakyti chirurgui, okulistui, kitiems gydytojams, kodėl jų darbas mažiau vertinamas negu kitų. Mes norėtume pereiti nuo išlygų tvarkos prie normalios tvarkos", – sprendimą suvienodinti darbo ir poilsio laiką visiems medikams žurnalistams aiškino ministras.

Kita vertus, A.Čaplikas sakė, kad atsižvelgiant į tai, jog greitoji medicinos pagalba yra blogiausiai finansuojama, bus ieškoma kompromiso.

Žurnalistų paklaustas, ar įvykdys piketuotojų reikalavimą atsistatydinti, A.Čaplikas sakė: "Jeigu dėl to padaugės pinigų – tuoj pat."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų